Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

22 Oca 2011

HALKIN TAKIMI: Islıklı Aslantepe Protestosu hakkında


Yürüyüş güzel, dayanışma güzel ama ortada bir sorun var. Konuya kıyısından köşesinden bulaşan herkesin ağzında bir AKP protestosudur gidiyor ki sakatlık tam da burada. Meseleyi bu şekilde ortaya koyarsanız hayatında futbol topunu yakından görmemiş tüm AKP karşıtı köşe yazarlarını dahi yanınızda buluverirsiniz ki toprağın nemi kaybolduğu zaman derinlere kaçan solucanlar gibidir bu tipler. Yarın AKP ile ilgisi olmayan bir sıkıntıda hukuk adına arasanız dahi ilaç için bunların tekini bile bulamazsınız; hatta size holigan, serseri, çapulcu diye ilk saldıranlar da bunlar olursa şaşırmayın.

Stadyumda tepki koyanların meramı AKP ye karşı ya da Tayyip'e karşı bir tavır koymak mıdır yoksa başka motivasyonları da var mıdır bilemiyorum ama Halkın Takımı felsefesi meseleye bu denli dar yaklaşmaz. AKP ve hükümeti sıradan bir yürütme organıdır; hem de kelimenin en geniş anlamıyla YÜRÜTME...

Bu olayda da ortada açık bir yürütme ve evsahibini bastıran bir yüzsüzlük söz konusudur. 2 milyarlık bir rant kapısına yani koskoca kaza el konulmuş karşılığında 300-400 milyonluk (600 rakamı bir yalandır) süslü bir tavuk müsveddesi verilip karşılığında minnet beklenmektedir taraftardan. Bu yüzsüzlüğe yol açan cesareti ise bunlara veren sevgilisiyle rahat rahat maça gidemediğinden, kapıdaki köfteciden, kıçının üşümesinden, çişini rahat yapamamaktan şikayet eden taraftarın bizatihi ta kendisidir. Bu taleplerin çözümünü öz değerlerini ona buna ihale ederek sağlayanlara ses çıkarmazsan özgür sokak köpeğiyle zincire vurulmuş, süslü tasması boynunda besili bahçe köpeği olmak arasında tercih şansın bile kalmaz. (Buradaki teşbihe kafayı takanlara sözüm yok.)

Bizim Galatasaray taraftarına verdiğimiz desteğin arkasında; gerçek taraftarı bertaraf ederek tribünlerden uzaklaştırmaya, yerine semiz ve arındırılmış futbol müşterisini yerleştirme amacını güden endüstriyel futbol sermayesine olan karşıtlığımız yatmaktadır, onun sopalarına ve yürütme organlarına muhalefet değil. Meseleyi AKP karşıtlığına indirgemek bizler için hedef küçültmek olur. Bugün AKP, yarın CHP, öbür gün bilmemne P olur ama ardındaki asıl güç hep aynı kalır. AKP hükümeti ve onun Başbakanı bu işten hallice bir komisyon karşılığı icraat ederek sebeplenen basit bir aracıdan başka bir şey değildir. Tali (ikincil) çelişkileri güneşe çıkarıp temel çelişkiyi görmezden gelmek ya da hiç görmemek baltayı odunun beline değil taşa vurmak olur, olan da önümüze atılan takoza değil elimizdeki baltaya olur.

HAKAN KİREZCİ
HALKIN TAKIMI DERGİ EDİTÖRÜ

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...