Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

26 Oca 2011

Anne Beni Uzaylılar Kaçırıyor - Ali Ece

Cuma gecesi Bucaspor karşısındaki harika performanstan beri kendimi UFO görmüş masum köylü gibi hissediyordum. İlk yarının ortasındaki Quaresma'nın attığı gol ve sonundaki yüzde 62'lik topa sahip olma oranından sonra UFO görmüş köylü olarak, başka gezegenden gelmiş futbol sanatçılarının beni kaçırıp o daha önce görmediğimiz futbol gezegenine götürdüğünü zannettim.
Başka kulüpte olsalar Türkiye Ligi ve kupasında açık ara favori olacak takımın orta sahasındaki banko isimler Ernst ve Manuel Fernandes yedekti...
Başka takıma gelse skor basınının her gün boy boy posterini vereceği, Mourinho'nun 'İdeal santrfor' olarak tarif ettiği Almeida'nın vuruşu adeta John Lennon vokali gibi yüreğimizde pırıl pırıl parladı. Golde Simao'nun ortası adeta bir Jimi Hendrix gitar solosu tadındaydı.
Maçı birinci dakikadan itibaren son 10 yılın en kudretli Türk futbol sanatçılarından Hasan Şaş Ağabey ile birlikte izledik. Beşiktaş'ın sergilediği renklerin ötesinde güzel sanatlarda ayrı bir dal olabilecek bu futbol taraflı tarafsız herkesi büyülüyordu.

2 KEZ DÜŞÜNMELİ
Bazen taraftar için galibiyet, galibiyetin elde ediliş biçimi oranında değerlidir. Bir de savunmada Beşiktaş'ın 2011 model Popescu'su, Gökhan Keskin'i Sivok olsa, Türkiye insanının son 10 yılda gördüğü göreceği en harika futbol bienali misali. Yani şu anda halen öndeki 6'lı Barcelonavari ama arkadaki dörtlü Hilbert hariç Almeria'dan hallice!
Neyse ki Schuster Dayı bu işin piri. Nobre-Fernandes değişikliği Beşiktaş'ın kaderini belirledi, metronumunu düzelti. Guti soluklanıp kendine geldi.
Türkiye'de yabancı sayısı sınırsız olsa Beşiktaş hem lig hem de kupayı kazanıp duble yapabilecek kalibrede. Ancak Türk oyuncu kontenjanı üzerine oturup iki kez düşünmek gerekiyor. Türkiye Ligi'nin eldivenini çıkarıp da rakiplerin elini sıkma inceliğini gösteren yegane kalecisi Cenk bir yana Beşiktaş'ın Türkler'i yabancılarına ayak uydurabildiği ölçüde Siyah-Beyazlılar'ın kaderi netleşecek.

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...