Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

24 Oca 2011

Beşiktaşlı Sergen

Sergen Yalçın;

O ki Beşiktaşlı'nın kalbinde çoook ayrı bir yere sahip. Gidene kadar ona duyulan sevgiyle, tüm ligi dolaşıp geri geldiğinde duyulan sevgi hiç değişmedi. Beşiktaş'lı onu hep kalbindeki Siyah Beyaz'ın Beyazının tam ortasında taşıdı.

Kimi isminin geçtiği her yerde isminin başına Beşiktaşlı ibaresini koydu, kimi kendi Beşiktaşlı olduğu için gururlandı Sergen ismini duydukça. Kimi Çocuklarının ismini Sergen koydu sevgisini sığdıramadığından kalbine. Ne kumar sevdası, ne at yarışı sevdası, ne alemlerde boy göstermesi, ne de koca göbeği giremedi Beşiktaş taraftarıyla Sergen sevgisi arasına. Sergenin her lafı geçtiğinde muhabbetlerde Beşiktaşlı böbürlendi içinden geçirdi Sergen değil Beşiktaşlı Sergen diye.

Taaa ki Sergen günün birinde TV kanalında yorumculuk yapmaya başlayana kadar. Önce herkes umutlandı yıllar sonra gerçek bir Beşiktaşlı önemli bi kanalda yorumculuk yapacaktı. Belkide diğerlerinin aksine Beşiktaş'ı Beşiktaş'ımızı koruyan kollayan gereksiz yorumculara dur diyen adam olacaktı. Hepimiz bunu istedik; Artık yeterdi Beşiktaş'ımıza uzanan diller, biraz da olsa içeri itilmeliydiler. İstedik ama istediğimizle kaldık. Tabiri caizse hevesimiz kursağımızda kaldı! En sevimsiz yorumculardan bile daha gereksiz yorum yapıyordu çok sevdiğimiz Sergen'imiz. Şaşırmıştık şaşkın şaşkın baktık birbirimize, ne diyor bu adam dedik birbirimize forumlarda, Sergen'in amacı nedir diye sordu herkes. Cevap tıssss; kimse anlam veremedi.

Sergenin futbolcu olduğu yıllarda yorumcular yapıcı eleştiriler yaptığındanmı, yoksa teknoloji ile yayılan bilginin bu kadar fazla olmamasındanmı bilmiyorum ama o zaman kimseye batmıyordu yorumcuların söyledikleri. Şimdi yolda gördüğün futbol oynayan çocuğa bir sorun, taktik, sistem diye anlatsın size A'dan Z'ye. Yani diyeceğim şudurki TV deki yorumcuların her Beşiktaş maçından sonra Defans şöyle hatalı böyle açık veriyor demesine gerek yok bunun hepimiz farkındayız. Yanlış anlaşılmasın bizim Sergen'den isteğimiz bizi pofpoflaması değil. Sadece herkesin gördüğünü söylemesidir. Beşiktaş taraftarının TV deki yüzü olmasıdır. Köstek değil yapıcı eleştirilerileri ile Destek olmasıdır. Gururunu, kıskançlığını bir yere bırakıp eğer içinde Beşiktaş sevgisi varsa bunu göstermesidir.

Sergen gönlünümüzdeki SiyahlaBeyazın ortasına kadar kaymıştır Siyahına kaymak yada Beyazına geri dönmek kendi elindedir.

S. Mesut DURMAZ mesut@mesutdurmaz.com

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...