Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

12 May 2010

Bir Devin Uyanışı - Nihat Kahveci

Beşiktaş'ın umut vadeden genç topçusuyken, sociedad'ı taşıyan adama, ordan villareal'in müthiş forvetine, euro 2008'de herkesin ilah, deha, usta diye önünde eğildiği adama dönüşmesinin hikayesi bu anlatacaklarım. ağlayanlar mı dersiniz, nihat'in yaşattığı gururdan konuşacak kelime bulamayanlar mı?

Peki sonra ne oluyor? Nihat talihsiz bir sakatlık geçiriyor, uzak kalıyor sahalardan. buna rağmen Fenerbahçe ile beraber bir çok takım kendisini isterken o yuvasını tercih ediyor. dönüyor siyah-beyaz mabedine. bir yıldır top oynamayan Nihat bir de askerlik boku çıkınca kamp mamp hikaye oluyor tabi. Bir de uzun süredir (ki yaklaşık 7-8 sene) Türkiye liginden uzak kalmak eklenince kolayca toparlanamıyor.Ne oluyor ondan sonra? bir yandan medya bastırıyor "verilen paraya yazık, Nihat bitmiş, Beşiktaş şu kadar euro'yu çöpe attı", rakip bastırıyor "bu mu sizin yırtıcı forvetiniz" diye. Tamam onlar satılmış medya, onlar rakip, elbet yapacaklar. peki beşiktaş taraftarına ne demeli? her maç nihat'ı yuhalayan, hava alanlarında yolunu kesip hakaret eden taraftar... emre'yi hatırlayın, İngiltere'den ilk geldiği yıl emre de bir şey yapamamıştı. Şimdi ligin en iyi orta saha oyuncularından birisi. 1 yıllık bir süre, 7 yıl ülkesinden uzak kalmış, üstelik 1 yıl top oynayamamış ve kamp dönemi de geçirmemiş bir futbolcu için toparlanma için makul bir süre. Ama biz sabredemedik kendi bağrımızdan çıkan adama. Türkiye'de hangi takım nihat gibi bir futbolcu yetiştirmiş? la liga gibi bir ligde gol krallığı'nı kovalayan, ligin en iyi yabancı futbolcusu seçilen bir adamdan bahsediyorsun, hem de Beşiktaşlı. sahip çıkman lazımdı beşiktaşlı, çıkmadın. ama geç mi? Hayır..

Nihat son iki-üç haftadır toparlanma sürecini bitirdi, eski Nihat'ın sinyallerini veriyor. Arada koca bir yaz mevsimi, yapılacak kamplar var. Nihat seneye bomba gibi olacaktır. Bu adam Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi futbolculardan birisi arkadaş. Hem de sapına kadar Beşiktaşlı.. aldığı yüksek ücreti yarısına düşürmeyi öneren yönetime tartışmaksızın 'tamam' diyebilecek kadar beşiktaşlı. genç Rıdvan sakatlandığında ameliyathane kapısında sabaha kadar bekleyecek kadar beşiktaşlı. tekrar söylüyoruz; Nihat Beşiktaş'ın öz evladıdır. Ezdirmeyiz onu kimseye.

Share |

1 yorum:

Mustapha dedi ki...

Seneye en önemli transfer olacaktı nihat buna eminim

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...