Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

12 Nis 2011

Dönüşüm



Hüseyin Göçek bir sabah uyandığında kendini devcileğin bir böceğe dönüşmüş olarak buldu. Gregor Samsa'nın yaptığı gibi de öyle hiç odaya kapanmadı sorunlu bir birey gibi. Kalktı, kahvaltısını yaptı, yedi içti, yardımcı hakem arkadaşlarıyla buluştu. Hiç de yadırganmadı yeni haliyle. Halbuki Gregor Samsa toplumdan dışlanmış bir birey haline gelmişti o haliyle. Akşama da Kasımpaşa-Beşiktaş maçını yönetti Hüseyin böcek. İlk yarı sıradandı yine de ama ne olduysa ikinci yarıda oldu. İlk önce Nobre'ye tokat atıldı. Rakip oyuncuya sarı kart gösterdi böcek hakem. Rakip oyuncu "ne yaptım?" diye sorunca da "tokat attın." diyerek cevapladı. Birkaç dakika sonra da Quaresma'nın sırtına vurdular. Ona da sarı kart çıktı. Quaresma'nın sırtına vurdukları sahne, sırtına elma parçası saplanmış Gregor Samsa'yı anımsattı bana. Nasıl bir dönüşüm hikayesiydi bu? Sanki Hüseyin Göçek değil de Beşiktaşlı futbolcular dönüşmüştü. Aslında bütün olay yazar da bitiyordu. Çünkü bu romanın yazarı Franz Kafka değil Mahmut Özgener'di. O yüzden herşeyi doğal karşılamanız gerekir.
Mahmut Özgener öyle bir roman yazmış ki inanılır gibi değil adeta bir başyapıt. Başrollere bir de Lig tv'yi koymuş. Lig tv'yi bu romanda Gregor Samsa'nın iş vereni karakterinde bir şey olarak düşünün. Maç esnasında nasıl olduysa Lig tv küfür eden Kasımpaşalı taraftarların sesini kısmayı unuttu. Küfür de çığır açan Kasımpaşalı taraftarlar da böylece Lig tv aracılığı ile yeni yeni yetişen küçüklerimize çok iyi örnek oldular. Okullarında artık daha yaratıcı bir şekilde küfür ederler küçüklerimiz, Kasımpaşalılar sayesinde tabi ki. Bu Lig tv'nin ilk bombasıydı. Bir diğeri ise renkli Mehmet Ayan'ın yine programını renklendirmesi oldu. Hüseyin Göcek'i çok beğendiğini vurgulayan Ayan sonra da Kasımpaşa taraftarını tebrik etti.
Siz ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin karşınızdaki insanlar kesinlikle aptal değil bunu unutmayın. Hepimiz farkındayız. Ama lütfen biraz gizli yapın ne yapacaksanız.

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...