Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

27 Şub 2011

Kemp ve Çetesi

Maç öncesi kime sorsanız bu maçın Beşiktaş’ın alacağını söylerdi ve beklenen de oldu. Maçı Marcelus Kemp’in oynadığı ve oynamadığı kısımlar olarak ele almak lazım. Özellikle ilk periyot sadece bir ikilik denemesinden yararlanamayan Kemp denediği bütün şutları sayıya çevirdi ve kalitesini gösterdi. Serkan Erdoğan’ın da çok güzel oyunla katkı yapması ile henüz 1. Periyotta 32 sayı bularak belki de bu senenin hücum açısından en iyi oyununu oynadı takımımız. 2. ve 3. Periyotta Kemp oyuna pek dahil olmadı ama Ignerski alışılageldik oyunu ile farkı korudu. Son periyotta ise yine Kemp devredeye girdi ve farkı artırarak güzel bir galibiyete en büyük katkıyı sağlayan isim oldu.
Geçen hafta Aliağa Petkim karşısında atılan 98 sayıdan sonra bu haftada 92 sayı atılması Beşiktaş CT’nın ligin en iyi hücum yapan takımlarından olduğuna inandırıyor artık bizleri. Özellikle de Ergin Ataman geldikten sonra yapılan Serkan Erdoğan, Hüseyin Beşok ve Marcelus Kemp transferleri ile bu noktaya gelindi. Likholitov’un sakatlığı sırasında neredeyse bütün yük Ogilvy’deydi ve her maç takımı 20’nin üstünde attığı sayılarla sırtlıyordu. Hüseyin Beşok ise ilk geldiği sıralarda henüz tam verimle oynayamıyordu. Şu ana baktığımızda ise Hüseyin Beşok’un iyi performansı ve daha toparlanamayan Likholitov’un vasat oyununa rağmen çabalaması bile Ogilvy’den daha fazla verim almamızı sağlıyor. Serkan Erdoğan ve Kemp için ise söylenebilecek çok fazla bir şey yok cidden. Serkan Erdoğan kendini kanıtlamış bir milli basketbolcu ve böyle devam ederse Türk Milli Takımının formasını yeniden giyebileceğini düşünüyorum. Kemp ise Ergin Ataman’ın son transfer tercihi oldu. Chris Lofton ve Oliver Lafayette transferlerinin gerçekleşmemesi sonrası alındı. Chris Lofton Türkiye’de iyi işler yapmış bir basketbolcu olmasına rağmen çoğu basketbol sever Lafayette ve Kemp’i tanımıyordu. Benim merak ettiğim ise son tercih Kemp bu kadar iyi biriyse neden son tercih oldu. Çünkü kaybettiğimiz Banvit maçında oynamasını dilerdim ama önemli olan şu an burada olması ve istikrarlı bir şekilde takıma katkı sağlaması.
Endişelendiğim tek konu ise savunmadaki zaafımız. Ergin Ataman geldiğinden beri daha iyi savunma yaptığımız gerçek ama Bornova gibi kötü hücum eden defalarca 24 saniye süresini harcayan bir takım karşısında çok sayı yediğimizi düşünüyorum. Umuyorum ki bunlara da çare bulunacaktır. Son olarak söylemek istediğim şey taraftarın bu takımın maçlarını izlemeye gitmesidir. Birkaç sene öncesinde gösterilen ilgi tekrar gösterilirse mutlu olacağımız zamanları görebiliriz.

BORNOVA BELEDİYESİ: 72 - BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 92

Salon: Ege Üniversitesi
Hakemler: Murat Biricik, Sami Özel, Fatih Arslanoğlu
Bornova Belediyesi: Collins 14, Soner 12, Smith 13, Ümit 9, Ffriend 19, Serdar, Sensley 2, Umutcan 3
Beşiktaş Cola Turka: Chatman 13, Serkan 18, Kemp 35, Cevher, Oglivy 2, Likholitov 8, Bekir, Mustafa, Cüneyt, Hüseyin 6, Ignerski 10
1. periyot: 19-32
Devre: 52-33 (Beşiktaş Cola Turka lehine)
3. periyot: 53-69

Sezer Özmen

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...