Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

12 Eyl 2010

İnönü'de Kolay Bir Gece - Sergen Yalçın

Futbol oynamaya çalışan, sahada her şeyi deneyen Beşiktaş takımı haklı olarak çok da kolay bir galibiyet aldı.
Beşiktaş’tan UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi mükemmel sonuç. Böyle kötü bir zeminde herhalde bundan daha fazlası da olamazdı. Beşiktaş yönetiminin bir an evvel bu zemin sorununu çözmesi lazım. Eğer bu zemin sıkıntısı bu şekilde devam ederse şampiyonluk kaybettirir Beşiktaş’a.

Schuster’den kadro sürprizi
Maça gelince; Siyah-Beyazlılar yine değişik bir kadroyla sahadaydı. Ama artık herkes bu değişikliklere alıştı. Bu seferde Alman teknik direktör Bernd Schuster, Bobo-Nobre ikilisiyle başladı ön tarafta. Bu iki forvet bana göre günün adamı oldular. Özellikle bunlara bir de Guti’yi katarsak bu üçlü mükemmel oynadılar. Orta alanda Ernst ve Necip’in çalışkanlıkları ve hatasız oynamaları takımın işini çok kolaylaştırdı. Özellikle öndeki ve kenardaki oyuncular çok rahat topla buluşma imkanı bulup ataklarını da çok koordineli bir şekilde gerçekleştirdiler.

İlk gol süperdi
Beşiktaş’ın attığı ilk gol hazırlanış ve sonuç bakımından mükemmel bir organizasyonun eseriydi. Bu golden sonra Ankaragücü’nün fazla yapacak bir şeyi kalmadı zaten. Oyun da tamamen Siyah-Beyazlı ekibin kontrolüne geçti. Geçen maçlara nazaran Beşiktaş çok kontrollü oynayan ve pozisyon vermeyen bir takım haline gelmiş. Elbette bunda defansif oyuncuların iyi bir performans sergilemesi en büyük etkendi. Az pozisyon veren ve rakip kalede devamlı pozisyon kovalayan bir takım her zaman için mantıklıdır. Ankaragücü için de şunu söylemek lazım: Geçen seneki benliğinden çok şey kaybetmiş Başkent temsilcisi. Çok kötü bir görüntü içinde, Beşiktaş’a en ufak bir zorluk bile çıkaramadılar. Vittek ve Sapara haricinde elle tutulur bir oyuncusu olmayan Ankaragücü’nun işi bayağı bir zor olacak. Bir an önce kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor.

Quaresma aranmadı
Beşiktaş böyle kötü bir zeminde özellikle istek ve arzusunun karşılığını fazlasıyla aldı. Futbol oynamaya çalışan, sahada her şeyi deneyen Beşiktaş takımı haklı olarak çok da kolay bir galibiyet aldı. UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi bu galibiyet çok iyi bir moral oldu Beşiktaşlı oyunculara. Quaresma’nın yokluğunu çok fazla aramadı Beşiktaş bana göre. Siyah-Beyazlılar dün akşam hücum hattında 5-6 adamla etkili olmaya çalıştı ve bunu çok iyi başardı. Eğer bu sistem devam ederse Kartal’ın gol bulmakta zorluk çekeceğini sanmıyorum. Aurelio’nun da gelişiyle birlikte savunma yönünü iyice güçlendiren Beşiktaş bol gollü galibiyetlerle taraftarlarını sevindirmeye devam edecektir.


-Sergen Yalçın-

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...