Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

1 Eyl 2010

Fatih Sultan Tekke Beşiktaş'ta...


Beşiktaşımız transferin son günü olan 1 Eylül'de forvet arayışlarını Fatih Tekke ile noktalamış oldu.
Hem yerli oyuncu olması ile hem de düşük bonservis bedeli ile olumlu bir transfer gerçekleşti.Kafa toplarında üstünlüğü bakımından sene içinde çok fazla sayıda kafa golü görmemize neden olabilecek bir golcüydü Tekke.Umarız bu transfer camiamıza hayırlı olur ve şampiyon olmamızda büyük pay sahibi olur.

Fatih Tekke:
-Kariyerim açısından son derece önemli bir transfer. Beşiktaş yönetimine beni bu transfere layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Burada büyük başarılara imza atacağımı düşünüyorum. Basında speküle edildiği gibi herhangi bir sakatlığım yok. İki hafta içinde tam anlamıyla hazır olurum.

Fatih Tekke Kimdir?

Fatih Tekke 9 Eylül 1977 yılında Trabzon`un Sürmene ilçesinde doğdu.

17 yaşında Trabzonspor A takımına yükselen; Hami Mandıralı,Ünal Karaman,Tolunay Kafkas,Abdullah Ercan,Ogün Temizkanoğlu,Orhan Kaynak`lı kadroda yer alan Fatih Tekke, tecrübesizliği ve agresifliği yüzünden Altay Spor Kulübü`ne kiralandı. Altay`da futbol hayatını sürdürürken Çanakkale Dardanelspor maçında ayağı kırıldı.

`TRABZONSPOR İLE SÜPER LİG GOL KRALLIĞI, ZENIT İLE UEFA KUPASI ŞAMPİYONLUĞU`

Bu dönemde Trabzonspor`dan ayrılıp Gaziantepspor`da top koşturan Fatih Tekke, buradaki formuyla A Milli Takıma kadar yükseldi. Bu formundan sonra 2002-2003 sezonunda Trabzonspor`a geri döndü.Takıma katılmasıyla Trabzonspor 2 Türkiye Kupası Şampiyonluğu ile birlikte 2 lig ikinciliği kazandı. Ayrıca 2004-2005 sezonunda 31 golle gol kralı oldu. 2006-2007 sezonunun başında 7.5 milyon euro bonservis ücreti ile Rusya`nın Zenit takımına transfer oldu. Zenit Saint Petersburg forması ile 2007-2008 Sezonu Rusya ligi şampiyonlugu yaşamış ve UEFA Kupası Finalinde İskoçya`nın Glasgow Rangers takımını yenerek UEFA kupasını kaldırmıştır. Finaldeki futboluyla UEFA internet sitesinde (uefa.com) okurlar tarafından maçın adamı seçilmiştir.

Kişisel Başarıları

* 2008 UEFA Kupası Şampiyonluğu Zenit
* 2008 Rusya Süper Kupası Şampiyonluğu Zenit
* 2007 Rusya Ligi Şampiyonluğu Zenit
* 2004-2005 sezonu Turkcell Süper Ligi gol kralı (31 gol)
* 2004 Türkiye Kupası Şampiyonluğu Trabzonspor
* A Millî Futbol Takımı`nın tarihindeki 500. golünü attı.
* 2005 yılında Dünya`da en çok gol atan ikinci futbolcu ödülünü kazandı.
* A Millî Futbol Takımı `nın en çok gol atan 10. futbolcusu.

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...