Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

28 Mar 2011

Sanatta Beşiktaş , Her Detayda Beşiktaş

           




“Sizin İçin Sanat” projesine katkıda bulunan 100 sanatçıdan biri olan Ressam Nihat Evren Derman “İstanbul” temalı çalışmalarının gördüğü ilgiden sonra, “Sanatta Beşiktaş, Her Detayda Beşiktaş” adını verdiği online sergide her yönüyle Beşiktaş’ı resmetti.

Beşiktaşlı taraftarlar, “Sizin İçin Sanat” projesi kapsamında UNICEF yararına satışa sunulan eserlere forma fiyatına sahip olurken, Unicef’e katkıda bulunarak farklarını gösterecekler.

Eserleri görmek için lütfen tıklayınız.

Bu seleksiyonun fikir babası olan değerli sanatçımız Nihat Evren Derman, fikir ve duygularını şöyle ifade etmektedir:

“Barselona, Unicef’e vermiş olduğu destekle, yalnızca futboluyla değil duyarlılığıyla da tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. Günümüz futbolunda elde edilen her başarının amacı kulübün reklam değerini yükseltmektir. Yükselen reklam değeri daha fazla ekonomik güç, dolayısıyla daha güçlü kadro demektir. Forma üzerinde neredeyse her santimin değer kazandığı bir dönemde Barselona Kulübü forma reklamı yerine Unicef’in adını taşıyor ve her sattığı formanın belli bir yüzdesini Unicef’e bağışlıyor. Duyarlılık konusunda Türkiye’nin Barselona’sı olan Beşiktaş ise geçtiğimiz sezon Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Kızılayı’nın adını formasına taşıyarak farkını ortaya koymuştu.

Bu önemli sanat projesi sayesinde Beşiktaş’ı taraftar bazında Unicef’le bir araya getirmeye çalıştım. Unicef’le Beşiktaş taraftarlarını ortak noktada buluşturan bu projede, Beşiktaşlı taraftarlar çok sembolik ücretler karşılığında orijinal sanat eserlerine sahip olacaklar. Aynı zamanda satın aldıkları her eserle Unicef’e katkıda bulunmuş olacaklar. Bu sayede, Beşiktaşlı taraftarlar Barselona ile birlikte Unicef’e katkıda bulunan iki dünya kulübü taraftarından biri olacak. Ünlü bir sanatçıya ait orijinal sanat eserine sahip olmak için maddi anlamda çok büyük fedakarlık yapmanız gerekir. Ama bu projede taraftarlarımız forma fiyatına orijinal sanat eseri satın alabilecekler.

“Karışık teknik” yöntemiyle yorumladığım resimlerin boyutları 13 x 18 cm. Eserlerin arkasında eserin orijinalitesini ifade eden etiket ile özel UNICEF etiketi yer almaktadır.

“Sanatta Beşiktaş, Her Detayda Beşiktaş”ın içeriğine gelince; Beşiktaş’ın sembolü olan figürleri ve ögeleri bir araya getirerek kendi yorumumla resmetmeye çalıştım. Tribünler, futbolcular, sokaklardan enstantaneler ve kartal figürleriyle, kısaca her yönüyle Beşiktaş’ı resmettim diyebilirim.

İlk olarak 25 eserle başlayacak olan sergide taraftarlarımızın ilgisi doğrultusunda sayı artış gösterecektir. Önceki yıllarda olduğu gibi taraftarlarımızın çalışmaları beğeniyle karşılayacağını düşünüyorum.

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...