Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

1 Mar 2011

BU MUDUR? - Güntekin Onay


BU ligde maç kazanmanın formülü maalesefe bu. Beşiktaş ligin başından beri böyle oynamış olsa iddia ediyorum şu an yarıştan kopmamış olurdu. Topun ve oyunun kontrolü genellikle Antalyaspor’da... Savunma güvenliğinden ödün vermek istemeyen topun arkasına takım halinde dizilen kendi yarı sahasında bekleyen bir Beşiktaş.. Girdiği pozisyon aylardır girdiğinden fazla..

SAKATLIKLAR yüzünden kadro zaafiyetinin yaşandığı haftalarda oynanan zorlu G.Saray ve Bursaspor maçları da benzer bir futbolla kazanılmıştı. Kurguya ona göre yapsan, takımı bu oyuna programlasan daha da alasını yaparsın.

KOLAY olan bu.. Zor olan diğeri..

DÜŞÜK bir tempo.. Kontrollü bir oyun... Kısaca: Süper Ligimiz’in futbolu...

TEMPOLU, önde baskı yapan, sürekli gol arayan, topu rakibe vermeyen Beşiktaş’tan eser yok. Rakibin hatasını kollayan yavaş bir takım var sahada.. Daha fazla faul yapsalar tam Süper Lig oyunu tamamlanacak...

İYİ mi böyle? Beğendik mi? Beğendiniz mi?

SKOR yazarlığı yapmak kolay.. Böyle oynayarak kazanmak inanın çok daha kolay...

***

İLK yarıdaki durgun oyuna rağmen iki tarafın da gole yaklaştığı pozisyonlar vardı. Antalyaspor ağır bir takım ve orta alanda rakibi genellikle faul yaparak karşılamayı tercih ediyorlar. Uzun toplarla oyunun yönünü değiştirmeyi tercih ediyorlar, farklı bir oyun yapısı var. Ancak ilk golü yerler ise geri dönmeleri zor bir yapıları var.

EKREM Dağ’ın golünden sonra Beşiktaş ihtiyacı olan morali buldu ve ayağında topu çok tutan Ricardo Quaresma’nın da çıkmasıyla daha iyi pas yapan bir takım görüntüsüne kavuştu. Antalyaspor kalecisi Ömer Çatkıç’ın pozisyon hatasını çok iyi değerlendiren Guti’nin akıl dolu serbest vuruşu ise az görülen türde bir goldü..

BEŞİKTAŞ kazandı. Ancak bu oyun ne Schuster’in istediği oyun.. Ne de bizim beğendiğimiz bir oyun değildi.

KAZANMAK herşey mi? Dün için belki öyleydi ama bu oyuna oyum her zaman “hayır”.

- GÜNTEKİN ONAY - VATAN -

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...