Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

3 Kas 2010

Fuck Off Kartal Yiğit


Rijkaard'ı yolladık, sıra Schuster'de. Basın mensuplarına hareket çekti, şöyle dedi, böyle etti haberleri artık onun için çıkacak.

Neden? Çünkü spor medyası bir adam seçip üzerine oynamayı sever, zira tiraj öyle artar. Bu hedef tahtasındaki adam yabancıysa, daha da katmerli olur bu iş, malum Milli Güvenlik dersleri sağ olsun hepimiz biraz zenofobiğiz.

Kartal Yiğit'in haberi burada. Bakalım:

- Yiğit haberine şu şekilde başlamış: "Schuster, soyunma odasının önünde Sivassporlular’la görüşen Fatih’e “F... off” diye bağırıp “Çok lakayt davranıyorsun” tepkisini gösterdi. Çıldıran Fatih Tekke ise Alman hocanın üzerine yürüyüp “33 yaşındayım. Bana kimse küfür edemez” dedi ve kafa atmak istedi." Soru: Ana dili Almanca olan ve de basın toplantılarını İspanyolca düzenleyen Schuster, neden cümlesine İngilizce başlar ve de Türkçe devam eder? Buradaki sansasyon yaratma çakallığı apaçık ortada.

- Haberin devamında da Schuster ile Fatih arasındaki soğukluğa değiniliyor: "Schuster, Fatih Tekke’ye Sivas maçı sonrası patlarken akıllara öncesindeki soğuk rüzgârlar geldi. Alman teknik adamın transferin son gününde alınan Tekke’yi istemediği öne sürüldü. Geçtiğimiz günlerde idmanda Fatih Tekke konusunda kulüp doktoru ile kondisyoner arasında sert tartışmanın olması da dikkat çekiciydi." Soru: Bu soğukluktan niye biz bugüne kadar haberdar değildik? Burada da okuyucunun zihnini, haberin anafikri doğrultusunda şekillendirme çabası var.

- Sonraki ifadeler daha keskin: "Peki şimdi ne olacak? Bu olay sonrası teknik direktör Bernd Schuster’in Fatih Tekke’nin kadro dışı bırakılması konusunda yönetime rapor vermesi bekleniyor. Bu konuda yönetimin nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak ediliyor." Soru: Kim bekliyor kadro dışı kalmasını Tekke'nin? Kartal Yiğit'ten ve akrabası akbabalardan başka bekleyen var mı? Muamma. Zaten Yigit de cümlelerini öyle bir yazıyor ki, eğer bu konuda bir gelişme olmazsa zaten kıvırmış olacak.

- Son nokta vurucu darbe: "Dalga geçti - Soyunma odasında bu tartışmalar yaşanırken Bernd Schuster’in basın toplantısındaki tavrı ve sözleri de bir hayli şaşırtıcıydı." Okuyoruz sözleri, çok da şaşırtıcı değil. Ama zaten yazar bizi metin boyunca işlemeye çalıştı, şimdi de fatality çekmeye çalışıyor.

Kafa atma girişimi falan gibi komikliklerin bulunduğu bu yazının hangi amaca hizmet ettiği aşikar. Onu geçtim, bazı Beşiktaş efsanelerinin "Ben konuştum doğruymuş" demesi de trajik. Gerçi aynı efsane geçen hafta "Aklını başına topla Schuster!" diye başlık atmıştı yazısına.

Olan biten açık, oyuna gelmeyiniz.

Bir de ben buradan muhabirimize bir dörtlükle seslenip yazıyı sonlandırmak isterim.

Adın Kartal olsa da
Akbabasın sen Yiğit
Beşiktaş ağır taştır
Valideni al da git

Alıntıdır: Ekşibeşiktaş

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...