Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

26 Kas 2010

Cüneyt Çakır ???


FIFA Hakemi olan Çakır, kariyerindeki 9. derbi karşılaşmasında görevlendirilirken, 4. kez Galatasaray-Beşiktaş derbisinde düdük çalacak. Çakır, 5 Süper Lig, 3 de Türkiye Kupası'ndaki derbi maçlarında görev yaptı.
Cüneyt Çakır, Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki tüm derbi maçlarda Ali Sami Yen'de düdük çaldı.
Kendisine verilen ilk Fenerbahçe maçında Fenerbahçe İstanbulspor'a 2-0 yenilir.
Maç Detayı: İSTANBULSPOR A.Ş. 2-0 FENERBAHÇE / 17 Mayıs 2003 / Hakem / Turkcell Süper Lig
O güne kadar süper ligde onlarca maç yöneten Çakır bu maçtan sonraki hafta anında Lig B Klasman maçında görevlendirilir.
Maç Detayı: ÇUBUKSPOR 0-1 MKE KIRIKKALESPOR / 25 Mayıs 2003 / Hakem / Lig B Klasman
Ve sonraki dönemlerde akıllanması beklenir. 6 ay geçmiştir ve yine Fenerbahçe maçına verilir. Çakır akıllanmış olacak ki dakika 16'dan itibaren İstanbulspor'a sarılarını basmaya başlar. MUSA BÜYÜK 16.dk / CEM CAN 56.dk / FARUK BAYAR 76.dk. Ve Fenerbahçe maçı 0-1 alır.
Maç Detayı: İSTANBULSPOR A.Ş. 0-1 FENERBAHÇE / 25 Ocak 2004 / Hakem / Turkcell Süper Lig

Artık önü açılmıştır ve tam 1 ay sonra ilk Beşiktaş maçını yönetecektir. Muhtemeldir ki "HADİ BAKİİM... YÜRRÜ ASLANIM!" denmiştir kendisine.
İlginç bir maçtı... Rakip Fenerbahçeye 1 ay önce Çakır müdahalesi ile yenilen İstanbulspordu... Başında da yine enteresandır ki Aykut Kocaman vardı.
Beşiktaş üzerinde yine o tarihte zaten cadı kazanı kaynatılıyordu. Ceza almıştık önceki hafta. Saha kapatma cezası. Maç İzmit'e alınmıştı. Bütün basında "Beşiktaş İstanbulspor'a teşvik primi verdi" gibi haberler yapılıyordu...
Maç başladı... Dakika 18'de Saidoo, Pancu'yu ittirince ceza sahasında Çakır penaltıyı vermemezlik edemedi. Ümit Aydın'ın penaltı vuruşuyla 1-0 öne geçtik. Ama bu maç böyle bitemezdi... Kariyerindeki ilk Beşiktaş maçında kurma kolunun ne için çekilmiş olduğunu göstermeliydi Çakır.
Maçı sürekli düdüklerle aksatmaya başlamıştı. Otoriter olacağım havalarında oyuncularımıza alttan alta gözdağı veriyordu. Ve bu şekil şemal içinde İstanbulspor dakika 32'de Alex'in ortasına kafa vuran Boliç ile 1-1 beraberliği yakalıyordu...
Sonrasında takımımız toparlamaya çalışıyordu. Atak yapıyorduk arka arkaya. Dakika 39'da istanbulsporlu Saffet Tümeri ceza sahası içinde açık bir faulle düşürüyor fakat Çakır pozisyona devam diyordu. Kariyerinde Beşiktaş'ın penaltısını yok sayma işine ilk imzasını atıyordu. Yetinmiyor duruma itiraz eden Yasin Sülün'e de sarı kart veriyordu aynı dakikada.
Gereksiz düdüklerle Beşiktaş'ın önü kesilirken, İstanbulspora "yürrü" denilerek rakip cesaretlendiriliyordu. Dakika 65'de rakibin ataklarına "Deli kuvveti" ile direnmekte olan İbrahim Üzülmez'e dur dedi Çakır. Çok da sert olmayan bir pozisyonda sarı kartını yapıştırıverdi Üzülmeze.
Üzülmez 5-6 dakika bu kart nedeniyle daha gevşek oynamaya başlayınca, defansımız da zaten sıkıntılı durumdayken dakika 72'de ara pas alan Boliç tek başına gidip Cordoba'yı da geçtikten sonra boş kalemize golü atıyordu.
Artık biraz eyyamı gizlemek lazım diye düşündüğünden olsa gerek 5 dakika sonra Boliç'e de bir eyyam sarısı veriyordu Çakır. Ama amaca ulaşılmıştı...
Beşiktaş önce durdurulmuş, penaltısı yok sayılmış, hücuma çıkan-defans yapan tarafları sarı ile sindirilmiş ve nihayetinde İstanbulspor öne geçmişti. Maç da bu şekilde bitmişti. Bu maç 11 puan önde başlayıp tamamını verdiğimiz serinin son maçıydı... Artık Fenerbahçe için "Beşiktaş karşısında büyük avantaj kazandı" haberleri yapılabilirdi.
Maç Detayı: BEŞİKTAŞ 1-2 İSTANBULSPOR A.Ş. / 28 Şubat 2004 / Hakem / Turkcell Süper Lig

İşte Cüneyt Çakır bu hikaye ile başladı Beşiktaş macerasına. Bitti mi o macera?... Tabii ki bitmedi...

10 Aralık 2005 . Bir Galatasaray Beşiktaş derbi günüydü. Maçın hakemi olarak Cüneyt Çakır işbaşındaydı.
Maç öncesi gergindi ortam. Her iki taraf ta kazanmak için saldıracaktı. Belliydi bu.
Neler olmadı neler.. Dakika 2 de Toroman yazdı kafa ile golünü. Ardından 6. dakikada Necati attı onların golünü. Ardından Toroman yine kornerden gelen topa kafa vurup golünü yazdı. 14 dakikada 3 gol oldu ve öndeydik.
Maçın 39'uncu dakikasına kadar bir o kalede bir bu kalede geçen maçta adamımız Çakır'ın sahneye çıkma zamanıydı. Kartlarına bir başladı pir başladı.
İBRAHİM ÜZÜLMEZ 39.dk
TÜMER METİN 44.dk
ÇAĞDAŞ ATAN 51.dk
İBRAHİM TORAMAN 51.dk
ADEM DURSUN 66.dk
Ardı ardına patladı sarılar. İbrahim Akın 2 önemli maçta (Trabzonspor ve Guimaraes) oynayamayacak kadar sakatlandı. Ayak bileği kırılacaktı neredeyse sarı kart görmedi bunu yapan Galatasaraylı. Mustafa Doğan'ın da sol el tarak kemiği kırılmıştı ama maalesef oyunda kalmak zorunda kalmıştı
Dakika 54'de İliç Galatasarayın 2. golünü atıyordu ve durum eşitlenmişti. Tam bu arada Tigana 4. hakemle birbirine girecekti. Maçın dördüncü hakemi oyuncu değişiklik kağıdını almıyordu. İbrahim Akın saha dışındaydı. Sakattı. Takım 10 kişi idi o anda. Çakır ise oyunu durdurmuyor oyuncu değişikliğini yaptırmadığı bir yana 4 üncü hakemin değişiklik kağıdını ısrarla almak istememesine de ses çıkarmıyordu.
Bu karmaşadan yaralanan Galatasaray 1 dakika içinde 3. golünü İliç ile yazıyordu. Dakika 54'de bir gol, dakika 55'de bir gol daha atmıştı ve durumu 3-2 ye getirmişti.
Bu ince ince kıyım devam ediyor ve maç ne yaparsak yapalım dönmüyordu.
Galatasaray maçı 3-2 tamamlamış, Çakır da basında "maçı çok akıcı oynattı" nidaları le alkışlanmıştı.
Eyyamın biteceği yok gibiydi...
Maç Detayı: GALATASARAY A.Ş. 3-2 BEŞİKTAŞ / 10 Aralık 2005 / Hakem / Turkcell Süper Lig
O sezon kader ağları örülmüş Cüneyt Çakır'ın eline verilmişti. O da sağa sola asıyordu. Bu durum diğer iki rakibin maçlarına verildiğinde de belli oluyordu.
Fenerbahçe-Galatasaray Türkiye Kupası derbisine verdiler Çakırı çok geçmeden. Orada da olay yarattı. Çileden çıkardı maçı. Galatasaraydan tam 6 topçuya sarı verdi.
VOLKAN ARSLAN 25.dk
HAKAN ŞÜKÜR 37.dk
SABRİ SARIOĞLU 52.dk
ORHAN AK 71.dk
ÜMİT KARAN 85.dk
STIEPAN TOMAS 88.dk
Maç Detayı: FENERBAHÇE 2-1 GALATASARAY A.Ş. / 8 Mart 2006 / Hakem / Türkiye Kupası Çarkı döndürdüğü yön bir Fener yardımıyla aydınlatılıyordu belli ki. Ara kablolarını da diğer rakipler arasında Fenerin ışıldamasına uygun şekilde bağlıyordu anlaşılan Çakır.
Fenerbahçe-Galatasaray Lig derbisine de verdiler sonra Çakırı. Yine yerini sağlamlaştırıp göze gireceği bir maçtı. GS ye 5 sarı 1 kırmızı gösterdiği maçta Fener 4-0 aldı maçı.
Bu macera devam etti, ama hep Beşiktaş'ın üstünü çizdi bu Çakır.
Hakan Şükür'e Baki'nin yaptığına çalınan uyduruk bir penaltı, İnamoto'nun Burak Yılmazı düşürdüğü pozisyona çalınmayan penaltı.
İki tarafa da eyyam sarıları... Bu şekilde kaybedilen 1-0 lık bir maç daha..
Maç Detayı: GALATASARAY A.Ş. 1-0 BEŞİKTAŞ / 17 Eylül 2006 / Hakem / Turkcell Süper Lig
Sadece derbilerin değil anadolu takımları ile oynanan maçlarda da "Kart Tetikçiliği" yaparak sonraki haftalarda cezalı oyuncu sayısını arttırması için de veriliyordu Beşiktaş'ın maçlarına. Misal;
Maç Detayı: BEŞİKTAŞ 2-1 ANKARASPOR A.Ş. / 19 Mayıs 2007 / Hakem / Turkcell Süper Lig
Bu maçı alıyorduk almasına (hoş sınırlarını çok zorladı berabere bitsin diye) ama Bobo 84'de kafa ile golü yazınca zor kurtardık maçı Çakır'ın elinden.
Maçta tam 8 sarı 1 kırmızı gösterdi (o da artık sertliğin bini bir para olmuş durumdayken Adem Koçak'a çift sarıdan).
Bizden BAKİ MERCİMEK 74.dk / İBRAHİM TORAMAN 82.dk / RICARDINHO 89.dk larda 15 dakika içinde cezalı duruma düşürülmüş oldu.
Çakır usul usul devam ediyordu.
2008 yılı Şubat ayındaki GS-FB Fortis Kupa Derbisinde ise kendini aşıyor akılları baştan alıyordu... Biz dahil şaşırıyorduk (motor sardı sanırız).
14 SARI - 4 KIRMIZI KART
2-1 GS alıyordu maçı...Bunu üzerinde neredeyse 1 sene boyunca 3 büyüklerin maçlarını alamıyordu.

Ta ki Galatasaray-Beşiktaş derbisi gelip çatana kadar. Gizli el Çakırı kulağından tuttuğu gibi derbiye hakem olarak tayin ediyordu... Acaba bizi yanıltacak mıydı?



Tabii ki hayır...



Maçta 8.dk da Servet gol atıyor, 13.dk da Delgado cevap veriyordu. 1-1 olunca Cüneyt golümüzden 2 dakika bile geçmeden GS lehine penaltı uyduruyor ve Baroşun vuruşu ile GS'yi öne geçiriyordu. 2-1.



Takımımız saldırdıkça ince ince durdurmaya çalışıyor ve çift sarıyı uydurup Delgado'yu 51. dakikada oyundan atıyordu.. Meşhur ingilizce faciası. Böylelikle atak oynayan takımımız durdurulmuş oluyor bundan yararlanan GS Delgado'nun atılmasından 3 dakika sonra Baroş'la golü buluyordu. 3-1



Buna rağmen takımımız atağı kesmiyor Holosko'nun golü ile dakika 55'de oyuna yine asılıyorduk. 3-2.
1 farkla gerideydik ama atak oynamaya devam ediyorduk. Hem de 10 kişi...



Cüneyt Çakır dakika 61'de 10 kişi oynayan takımımızı ürkütmek için olmadık pozisyonda Zapotocny'ye sarı veriyor, yine de riskin devam ettiğini düşünmüş olacak ki Toroman'ın Lincoln'ün ayağındaki topu almak için yaptığı hamleye de penaltıyı çalıyor ve maçı 4-2'ye bağlayıp rahatlıyordu.



Bizim yönetim çıldırıyor, yöneticiler Çakır'a, Başkan da Oğuz Sarvan'a sallıyordu.

Ama nafile... Bu macera devam edecekti...

Ediyor da...

Bizim yönetim çıldırıyor, yöneticiler Çakır'a, Başkan da Oğuz Sarvan'a sallıyordu.

Ama nafile... Bu macera devam edecekti...

Ediyor da...

Veee geliniyor 2010 senesine.
Bu sene
16 Mayıs 2010 Bursa-Beşiktaş maçı. 2-1 kaybediyoruz. 2 sarı bize 2 sarı onlara veriyor. Maçın başında Toroman kendi kalemize attığından toparlayamıyoruz da müdahale etme gereği duymadan (tabi ince kıyımları es geçersek) maçı bitiriyor.

19 Eylül 2010 Fenerbahçe-Beşiktaş maçı. 1-1 berabere kalıyoruz. Penaltımızın birini veriyor diğerini vermiyor. 3 bize 3 onlara sarı veriyor, maça çok müdahale şansı bulamadan bitiriyor.

Ve nihayet beklenen maç yaklaşıyor işte.

GALATASARAY-BEŞİKTAŞ
TARİH: 28 KASIM 2010
YER: ALİ SAMİ YEN

BAKALIM CÜNEYT ÇAKIR "NEREDE KALMIŞTIK?" DİYEREK MAÇI VE MACERASINI HANGİ YÖNE DOĞRU SÜRDÜRECEK...

MERAKLA VE DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ...


Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...