Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

14 Haz 2010

Ricardo Quaresma Beşiktaş'ta


1983 doğumlu oyuncu futbola Sporting Lizbon alt yapısında başladı. 2001 yılında A takıma yükselen oyuncu 2003 yılına kadar burada oynadı. Oynadığı 62 maçta 8 gol atabilme başarısı gösterdi. Quaresma'dan en çok sağ kanatta verim alınıyor. Çok hızlı, top hakimiyeti iyi olan güçlü ve teknik bir oyuncu. 2003 yılında Barcelona'ya 6 milyon euro ve Fabio Rochemback karşılığında transfer oldu. En büyük hayallerinde biriydi Barcelona forması giymek ve onu gerçekleştirmişti. Burada ancak 1 sene kalabildi ve 26 maçta 1 gol atabilme başarısı gösterdi. 2004 yılında Barcelona'nın Deco transferinde takas olarak kullanıldı ve Porto yolunu tuttu. Quaresma Porto'da tam 4 sene oynadı. Geldiği ilk senesinde bencil eleştirilerine maruz kalsa da yavaş yavaş takıma uyum sağladı ve kariyerinde tekrar çıkışa geçti. Porto'da kaldığı sürede 3 lig şampiyonluğu, 1 Portekiz kupası ve 2 Portekiz Süper kupası kazandı. 2005 ve 2006 senelerinde Yılın Portekizli Oyuncusu seçildi. Çıktığı 112 maçta 24 gol kaydetti ve tekrardan büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı. 2008 senesinde vatandaşı Mourinho'nun isteğiyle İnter'e transferi gerçekleşti. İnter ile çıktığı ilk maçta gol atsa da gerisini getiremedi ve 2009 senesinde Chelsea'ye kiralandı. O zaman Chelsea'nin başında Luis Felipe Scolari vardı. Orada da başarılı olamayan Quaresma bu sezon tekrar İnter'e geri döndü. Bu onun son şansıydı ve yine kötü bir performans sergiledi. Mourinho'nun Real Madrid'e gitmesiyle onun da İnter'de kalmayacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

Beşiktaş 2,5 aydır uğraştığı transferi bugün bitirdi. 2 hafta önce anlaşılamadığı resmi olarak açıklanmıştı ama özellikle Demirören'in bu transferden vazgeçeceğini pek düşünmüyordum. Taraftarın bu oyuncuyu ne kadar istediğini herkes biliyordu. Çoğu kişi bu transfere ön yargılı davransa da ciddi anlamda Quaresma'nın kendini göstermesi için son şans. Taraftarın itici gücüyle bu sezon İnönü'de iyi performans sergileyecektir. Beşiktaş yıllardır hasret olduğu gerçek kanat oyuncusuna sahip oldu. Schuster'in gelişinde bu transferin gerçekleşmesi çok büyük etken olmuştur. Mustafa Hoca olsaydı bu transfere sıcak bakmaya bilirdim. Quaresma'nın sorunlu bir futbolcu olduğunu biliyoruz ve Mustafa Hoca'nın onu pek dizginleyebileceğini düşünmüyordum. Özellikle bu sezon geçen sezon ki hücumda kısır görüntüden uzak kalabiliriz. Bu transfer ile sezon içinde binlerce kez oynanması gerektiğini söylediğim 4-4-2 taktiğini seneye görebileceğiz. Bu transfer John Carew'den sonra Yıldırım Demirören ve yönetiminin en iyi transferi oldu. Carew gibi karlı satılırsa büyük iş yapıldı demektir. Son olarak bu transfer resmi siteyi çökertmiştir efendim. Hayırlı olur inşallah Beşiktaş için...7 numaralı formayı giyeceğinide ekleyelim.

Not: Bu transferde Beşiktaş taraftarına en doğru haberleri veren Macadogru.com ve Haber1903.com ekibini ayrıca tebrik etmek gerekir...



Q7 Beşiktaş'ın gündeminde dediler " Beşiktaş sadece posterini alır "
dediniz . Q7 Beşiktaş'a gelmiyor dediler " Beşiktaş kim Yıldız
almak kim " dediniz . Q7 Beşiktaş'a geldi dediler " 2 senedir
oynamayan adamdan yıldız mı olur " dediniz . Şimdi hep birlikte
bağırıyoruz . Harbiden BQ7niz ..!

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...