Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

11 Haz 2010

KAÇAN ŞAMPİYONLUK, SINAVDA SORU OLDU!..

Turkcell Süper Lig´de geçen sezon şampiyonluğu son maçta kaçıran Fenerbahçe taraftarlarının psikolojisi, bazı dersanelerce uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) deneme sınavında soru oldu.

Bir yayın evinin, 10-11 Temmuz´da lisans düzeyinde yapılacak KPSS´ye girecek adaylar için hazırladığı ve bazı dersanelerce kullanılan deneme sınav kitapçığında ilginç bir soruya da yer verildi.

Kitapçıkta, Fenerbahçe´nin son maçta Trabzonspor´la berabere kalması sonucu, Beşiktaş´ı yenen Bursaspor´un lig tarihinde dört büyükler dışında ilk kez şampiyonluğa ulaşması sonrası Fenerbahçe taraftarının psikolojisine ilişkin şu soru yer aldı:

´´Uzun ve yorucu bir ligin son maçında şampiyon olabilmesi için yenmesi gereken rakibi Trabzonspor´la berabere kalan, maç sonunda yanlış bir anons nedeniyle kısa bir süre şampiyonluk sevinci yaşayan, ancak şampiyonluğu Beşiktaş´ı yenen Bursaspor´a kaptıran Fenerbahçe taraftarları bu duruma oldukça üzülmüştür. Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının en az Bursaspor taraftarları kadar sevindiğini gören bazı Fenerbahçelilerin, ´Şimdiye kadar 17 kez şampiyon olduk. İlerleyen yıllarda da bu şampiyonluklar devam edecektir. Dört büyükler dışında bir takımın şampiyon olması lige hareket getirir. Aslında şampiyon olamamamız Türkiye´de futbolu olumlu etkiledi´ dediği gözlenmiştir.

Fenerbahçeli taraftarların bu görüşü psikoanalitik yaklaşıma göre hangi savunma mekanizması ile açıklanabilir?´´

Sorunun altında ise ´´Hayal Kurma´´, ´´Yansıtma´´, ´´Bastırma´´, ´´Yer-yön Değiştirme´´ ve ´´Bahane Bulma´´ şıkları yer aldı.

Deneme sınavının cevap anahtarında ise sorunun yanıtının ´´Bahane Bulma´´ olduğu belirtildi. (AA)

www.macadogru.com

Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...