Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

4 Mar 2011

İki Maç Sonrası Bir Maç Öncesi



Antalya ve Gaziantep Belediye maçlarında alınan galibiyet Trabzon maçı öncesi gereken moralleri yerine getirmiş olabilir ve bence getirmiştir de. Fakat benim anladığım kadarıyla Beşiktaş'a gereken moral değil özgüven. Schuster'in sene başından beri oynatmak istediği ve sistemini oluşturmaya çalıştığı futbolun sorumlusu Schuster değil futbolculardır. Takımda neredeyse bütün futbolcuların bu sisteme ayak uyduramadığı bir gerçek(Guti ve Quaresma'yı bunların dışında tutuyorum). Bu da artık futbolcularda psikolojik vakalara yol açmış olsa gerek. İki maçtır rakip kaleye gitmekten korkan bir Beşiktaş izliyoruz. Tempoyu düşüren ve rakip takımın hatalarını kollayan Beşiktaş bence şans eseri Antalya maçını kazandı. Galibiyete rağmen yine pozisyonlar verdi karşı takıma, kaybedebilirdi de. Antep Belediye maçında da aynı şeyler yaşandı fakat bir iki cılız pozisyon gördü kalesinde bunun nedeni pek tabi ki rakiple arasındaki lig farkıdır. Ama derseniz ki Beşiktaş'ta A2 takımı oyuncuları ile oynadı. Doğrudur ama bu oyuncuların A takımda oynabileceklerini bilmek gerekir çünkü Muhammet ve Doğukan hariç diğerlerini daha önce izledik. Trabzon maçında Beşiktaş'ın nasıl bir futbol oynayacağını çok merak ediyorum Schuster futbolcularına istediği oyunu oynatırsa kazanan taraf olması mümkün ama eğer bu son iki maçtaki gibi olursa işimiz gerçekten çok zor. Beşiktaş düşük temposuyla Trabzon defansını zor geçecektir. Çünkü Trabzon da Beşiktaş'ın hatasını arayacaktır ve bulup cezayı kesme ihtimali de bir hayli yüksek.
Dün maçta yer alan gençlere gelirsek, Atınç geçen sene Mustafa Denizli'nin kendine şans tanımasıyla benim dikkatimi çekmişti ve ileride önemli bir futbolcu olacağını düşünüyorum. Bu da güçlenmesi ile gerçekleşir. Furkan hakkında kararsızım birkaç maçta daha görsek iyi olur. Ne iyi ne de kötü bir görüntü sergiledi. Doğukan teknik bir oyuncu ve bunu da taraftara göstermeye çalıştı maç içinde. Bir sıkıntı çıktığı takdirde İsmail'in yerine geçip onun kadar olamasa da birşeyler yapabilecek kapasitede futbolcu. Muhammet ise kendini tam gösteremedi. Henüz 16 yaşında oldukça güçsüz ve iyi bir pas yüzdesi yapmış olsa da doğru pasları atamadı. İlk maçı ve heyecanlı olması da normal. Çok çalışması gerekir.
Guti sakatlanmış haftasonu oynayıp oynayamayacağı belirsizmiş. Ben çok da önemli bulmuyorum Fernandes oynarsa Guti'yi aratmayacaktır. Hatta Fernandes'in her maç oynatılmamasına da şaşırıyorum.

Share |

1 yorum:

Ahmet Değirmenci dedi ki...

Fernandes Guti'yi aratmaz

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz...