Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

31 Oca 2011

The Damned United - Film Tavsiyesi

3 yorum


Futbolla az da olsa ilgisi olan herkesi bu filmi izlemeye davet ediyorum. Beni yer yer Mourinho'yu anımsatan Brian Clough'un gerçek tarihini araştırmaya teşvik eden film, bir teknik direktörü anlatmada türünün en başırılı örneği belki de... Gerçek olaylarla film arasında küçük farklılıklar olsa da kurgusu itibariyle hiçbir sorun oluşmuyor ve gerçeğe çokça yakın olmasından dolayı film, "keşke hiç bitmese, Clough'un kariyerini sonuna kadar izlesek" dedirtiyor...

O Artık Mavi !

0 yorum


Paranın her kapıyı açtığı bir dünyada yaşadığımızı bize bir kez daha gösterdi Chelsea.Liverpool'a ahımız tutmaya başlamıştı ki El Nino'nun da ayrılması iyice sevindirdi.Torres tam tamına 50 milyon Sterlin karşılığında Chelsea'ye transfer oldu.Liverpool taraftarı öfkeli.Torres formaları yakılıyor.Liverpool ise Abramovich'in paralarını çar çur etmeye çabuk başladı.35 milyon Sterlin karşılığında Andy Carroll'ı transfer etti.Bu durumda Liverpool taraftarını şu anda en iyi anlayacak Beşiktaş taraftarıdır.Yakın zamanda kimlere ne paralar ödemiştik.Allahtan bizim yönetim akıllandı.Darısı L'pool'un başına.

Not: Beter ol Liverpool :)

Futbolun Adaleti

0 yorum


Bundan sonra bir futbolcunun hayalarına arkadan tekme atmanın cezası sarı karttır.Bilica haberin olsun.

YILDIZ OLMAK VE YILDIZLARI DOĞRAMAK!..

0 yorum


Maç başlıyor Beşiktaş saldırıyor. Bir sağdan, bir soldan... Tribünler güzel her şey güzel oyun gayet keyif verici, ama rakip takım yemin etmiş oynatmamak için. Bir yanda Guti yerde yatıyor ,bir yanda Quaresma. Kimsenin gıkı çıkmıyor. Almeida hava topuna çıkıyor tokat yiyiyor, dirsek yiyiyor, ama Fırat Aydınus´un umurunda bile değil. Bu takım daha ne yapsın ? Simao topu alıyor 10 metre gitmeden yerde. Hakeme bakıyor "Yıldız olmak suçmu?" dercesine. Ve o dakika geliyor. Rakip takıma çok inisiyatifli davranan Aydınus, Mehmet Aurelio´ya direkt kırmızı kartı çıkarıyor. "Nasıl kırmızı kart bu?" dercesine şaşırıyoruz. 3 kişi arasında faule maruz kalan Mehmet Aurelio, ama kırmızı kartı gören de Mehmet Aurelio.

İlk yarı bitiyor skor tabelası 1-0 Beşiktaş geride. ikinci yarı başlıyor, Beşiktaş 10 kişi olmasına rağmen saldırıyor ve aradığı golü de buluyor büyük usta Simao Sabrosa ile. Ama golü attığına pişman oluyor sanki, her yerden tekme tahrik yeter diyor yıldızlar ama nafile. Belediye takımı oynatmamak için yemin etmiş bir kere. Gökhan Ünal yerde yatarken İbrahim Toraman´a kasti tekme atıyor ama kartın rengi sarı , adil mi bu sizce? Tabii ki değil. Aurelio´nun yaptığı kırmızıysa bu da kırmızı olmalı diye isyanlarda herkes. Bunu herkes görüyor Fırat hoca yine görmüyor. Schuster yan hakeme bir kere itiraz ediyor, uyarı almadan direkt tribüne yollanıyor. Bahane: hakeme küfür etmişmiş..Adam Türkçe bilmiyor ama hakem süper Almanca bildiği için küfürü anlıyor ne hikmetse...Son dakikalar yaklaşıyor, Belediye takımı öne geçiyor ve maçı kazanıyor. Maçtan sonra Abdullah Avcı kameralar karşısında "iyi oyunu 3 puanla aldık mutluyuz" diyor. Bizlerden tebrik etmemizi bekliyor sanırım. Bu futbolu mu tebrik edeceğiz? Bu oyuncuları Türkiye´ye getiren Başkanımızı tebrik ediyoruz biz....Maçtan sonra bazı yorumcuları dinliyorum "yıldızlar fos çıktı" diye. Sizin gönül verdiğiniz kulüp getirsin böyle yıldızları. Yeter ki fos çıksın beyefendiler...

ÖNER PEKCAN / MACADOGRU.COM

Luis Suarez Liverpool'da

0 yorum


Liverpool'dan yapılan açıklamada, Suarez için Ajax'a ödenecek rakamın 36 milyon doları bulabileceği belirtildi.

Bir Derdim Var, Bin Dermana Değişmem Asla - Video

0 yorum

30 Oca 2011

Başladı Masabaşı

0 yorum

Olimpiyat stadında bir 90 dakika başlamıştı.Tribünler dolu hava soğuktu.Ersan ve İsmail'in sakatlığından ve de Hilbert'in kart cezalısı olmasından dolayı sıkıntılıydık.Bekler Üzülmez ve Ekrem olunca da kafayı yememek elde değildi.

Almeida'ya yapılan fauller,Simao'ya atılan tekmelerden bunalan Beşiktaş bir de Cenk'in hatası ile evlere şenlik bir gol gördü kalesinde.Dakika 45 olunca 1.devre maçında İnönü'de yine dk.45'te İBB li oyuncuyu oyundan atmayan hakem Aurelio'yu hiç düşünmeden ihraç etti.

İkinci yarı başladı ve 10 kişi Beşiktaş dk.65'te Simao'nun serbest vuruştan attığı golle durumu 1-1 e getirdi.

Gökhan Ünal'ın , İbrahim Toroman'ın hayalarına arkadan attığı tekmeye susan hakem müsvettesi maçı kaybetmemiz için elinden geleni yapmaya devam ediyordu.

İpneliklerine bir yenisini daha eklemek için Schuster'i küfür ettiği gerekçesiyle soyunma odasına gönderdi.Ancak öyle birşey olmamıştı.Maç sonunda Schuster'in de söylediği gibi.Bir takım masabaşı işler vardı artık.

Amacına ulaşmak için son bir nokta kalmıştı önünde hakem dörtlüsünün.Bayrağı bir tarafına soktuğundan olsa gerek kaldıramadağından dolayı son saniyede Belediye atmıştı golü.

Ben Beşiktaşımı seyretmekten zevk alıyordum.Ama bir itirazım vardı.Beşiktaşımı bu yavşaklarla aynı sahada görmekten iğreniyordum.Son olarak F. Aydinus,1.Yardimci Serkan Ok,Beşiktaş'ı eleştirmek için salyalarını akıtan bir takım basın mensupları,her Beşiktaş maçında götünü yırtan ama Galatasaray'a karşı kedi gibi olan Abdullah Avcı ve takımı allahınızdan bulun...

Not: Schuster: Hakem küfür ettiğimi iddia etti, ancak bence Türkçe bilmiyorum...!

Geçmiş Olsun Ersan Gülüm

0 yorum

29 Oca 2011

Sergen Attı, Şampiyonluk Geldi...

0 yorum

2002-2003 sezonunun son maçı, ezeli rakip Galatasaray'ı yenip şampiyon olmak, 100.yılımızı taçlandırmak tüm Beşiktaşlıların istediğiydi.

Bu isteğe cevap veren sahadaki 11 kartalın en özel adamıydı Sergen Yalçın...
Beşiktaş altyapısından çıkmış, 16 yaşında zamanın teknik adamı Gordon Milne tarafından sahaya çıkartılmış genç kartal...
Hepimizin gözbebeği Sergen...
Hepimizin evladı Sergen...
Süper yetenek, doğuştan yıldız Sergen...

100. yılımızda bizleri havalara uçuran, Ercan Taner'in o anlamlı sözlerinin sahibi: Sergen attı ŞAMPİYONLUK GELDİ...

Galatasaray TOKİ Arena

0 yorum


Suç bizdeki GS'den medet umup galibiyet ya da beraberlik bekliyoruz. Bir de yöneticilerinden birisi çıkmış Beşiktaş seneye maçlarını TT Arena'da oynayamaz anca Gs-Bjk maçın da misafir takım olarak oynarlar. Top oynayacak bahçeniz yokken Şeref Beyin kutsal toprakların da oynuyordunuz nankörlüğün lüzumu yok. Seneye UEFA'ya da gidemiyorsunuz artık stadınızı düğün, kına gecesi ve nişan gibi organizasyonlara kiralarsınız.

İsmail Kabar

Dipnot: GS seneye TTArena'da oynamamıza izin vermeyecek de Bank Asya icin fazla lüks değil mi o stad?

28 Oca 2011

BJK TV'yi İnternet Üzerinden İzle

0 yorum


Arjantin - Portekiz

1 yorum


Quaresma,Fernandes,Almeida ve Ronaldolu Portekiz ile Messili Arjantin'in karşı karşıya geleceği maç 9 Şubat 2011 de oynanacak.Az sakatlık ve bol gollü bir maç dileğiyle başarılar Portekiz...
Tarih:9 Şubat 2011
Stad: Emirates

Portekiz Kartalı Uçuşa Geçiyor

0 yorum



Şeref Bey'deki maçlar da uçurulması düşünülen Kartal eğitilmeye başlanmış.

Dinamo Kiev maçında sahada olması bekleniyormuş

Banko Kupon - 12,19 Oran

0 yorum


Fenerbahçe - Trabzonspor Üst (1.60)
B.Belediye - Beşiktaş 2 (1.60)
Bursaspor - Galatasaray Alt (1.70)
Leverkusen - Hannover 1 (1.40)
Karabükspor - Kayserispor 2 (2.00)

Toplam Oran 12,19

BJK-TS Maç Özeti - Arapça

0 yorum

27 Oca 2011

Tschüss Fink - Video

0 yorum


"Profesyonel futbolcularımızdan Michael Fink’in, Borussia Mönchengladbach Kulübü’ne 2010-2011 sezon sonuna kadar,700.000.€ bedelle geçici transferi konusunda sözleşme imzalanmıştır."

Bizler seni Fener'e attığın o vole ile hatırlayacağız güzel insan...

Gülüm Ersan...

0 yorum

Trabzonlu kasap Giray'ın tekmelerine maruz kalan Ersan'ın bonservisi hemen alınmalı ve ameliyata moralli gitmesi sağlanmalıdır.Bize yakışan bu olur.

Real Madrid=x, Beşiktaş=y, x=y

1 yorum

Buca maçından sonra yazıldı, edildi ve dendi ki Beşiktaş bir de Trabzon'la maç yapsın görelim bu kadar kolay mı maç kazanmak. Dün ben de kolay geçeceğini düşünmüyordum ama gayet kolaymış. İlk yarı ceza sahasına adım atamayan Trabzonspor ikinci yarı konsantrasyon eksikliğinden hemen maçın başında bir gol buldu bundan sonra ise pozisyon sayısı ikiydi. Beşiktaş ise ilk yarının başından sonuna kadar rakibine top oynatmadan 2 gol buldu ve gerçekten 2 gol çok azdı bu 45 dakika için 3 veya 4 olması gereken bir ilk yarı olabilirdi. 2. yarı ise rakibinden çok daha fazla pozisyon bulması, sürekli kaleyi yoklaması Trabzon'a verdiği 3 pozisyonun gölgesinde kaldı. Beşiktaş zaten Buca maçında da bu pozisyonları vermemiş miydi? Real Madrid, Barcelona gibi takımlar da her maç 2 3 net tehlikeli pozisyon kalesinde yaşamıyor mu? Kendiniz de söylüyorsunuz, Schuster'in oyun anlayışı zaten çok gol atıp eğer yerse az gol yemek değil mi? Hem verse ne olmuş Trabzonspor 2. yarıda Beşiktaş'tan üstün bir oyun mu sergilemiş? Beşiktaş'ı çok mu zorlamış? Hayır.
Ben dün Beşiktaş'ın çok üst düzey bir futbol oynadığını hatta Real Madrid seviyesinde futbol oynadığını düşünüyorum. Trabzon yedeklerle çıktı gibi bir bahane düşünülemez. Çıkmasaydı! Bütün bunlar galibiyete gölge düşürmek Şenol Güneş'in kupadaki başarısızlığını ve hatasını örtbas etmek için söylenen şeylerdir. Keşke çıksaydı da Beşiktaş'ın gücünü görseydiniz. Eminim hiçbir değişiklik olmayacaktı zaten ligdeki maçta da olmayacağını herkes görecek. Herkes görecek bu Beşiktaş karşısında hiçbir takımın duramayacağını. Tekme tokatspor bile durduramıyor artık Beşiktaş'ı. Bakın Quaresma'nın golüne Giray adlı oyuncu Almeida'ya faul yapıyor ama gol yemekten kurtulamıyorlar.
Bilin ki daha yedek soyunan Ernst, Bobo, Necip, Deli İbrahim, Ekrem gibi oyuncularda rotasyonda kullanılarak bu takımı daha da güçlendirecek. Abartmaya gerek yok 17de 17ye değil ama Kartalın yükselişine hazır olun.

Seni Futbolcu Yapanın...

1 yorum


ADI GİRAY, KOD ADI KASAP!
Kardemir Karabükspor’da sezonun ilk yarısına damga vuran golcü Emmanuel Emenike’yi sakatladı. Emenike’nin bileğinde çatlak veya kırık olabileceği ifade ediliyor.,
Tarih : 27.01.2011 Yer: Fiyapı İnönü Stadı
Kasaplığı ile tanınan Giray, Beşiktaş’ın ve Türkiye’nin gelecek vaad eden yıldızlarndan biri olarak gösterilen Ersan Adem Gülüm’ü sakatlayarak Ersan’ın ikinci yarıyı kapamasına neden oldu.

26 Oca 2011

Besından - Foto

0 yorum



Anne Beni Uzaylılar Kaçırıyor - Ali Ece

0 yorum

Cuma gecesi Bucaspor karşısındaki harika performanstan beri kendimi UFO görmüş masum köylü gibi hissediyordum. İlk yarının ortasındaki Quaresma'nın attığı gol ve sonundaki yüzde 62'lik topa sahip olma oranından sonra UFO görmüş köylü olarak, başka gezegenden gelmiş futbol sanatçılarının beni kaçırıp o daha önce görmediğimiz futbol gezegenine götürdüğünü zannettim.
Başka kulüpte olsalar Türkiye Ligi ve kupasında açık ara favori olacak takımın orta sahasındaki banko isimler Ernst ve Manuel Fernandes yedekti...
Başka takıma gelse skor basınının her gün boy boy posterini vereceği, Mourinho'nun 'İdeal santrfor' olarak tarif ettiği Almeida'nın vuruşu adeta John Lennon vokali gibi yüreğimizde pırıl pırıl parladı. Golde Simao'nun ortası adeta bir Jimi Hendrix gitar solosu tadındaydı.
Maçı birinci dakikadan itibaren son 10 yılın en kudretli Türk futbol sanatçılarından Hasan Şaş Ağabey ile birlikte izledik. Beşiktaş'ın sergilediği renklerin ötesinde güzel sanatlarda ayrı bir dal olabilecek bu futbol taraflı tarafsız herkesi büyülüyordu.

2 KEZ DÜŞÜNMELİ
Bazen taraftar için galibiyet, galibiyetin elde ediliş biçimi oranında değerlidir. Bir de savunmada Beşiktaş'ın 2011 model Popescu'su, Gökhan Keskin'i Sivok olsa, Türkiye insanının son 10 yılda gördüğü göreceği en harika futbol bienali misali. Yani şu anda halen öndeki 6'lı Barcelonavari ama arkadaki dörtlü Hilbert hariç Almeria'dan hallice!
Neyse ki Schuster Dayı bu işin piri. Nobre-Fernandes değişikliği Beşiktaş'ın kaderini belirledi, metronumunu düzelti. Guti soluklanıp kendine geldi.
Türkiye'de yabancı sayısı sınırsız olsa Beşiktaş hem lig hem de kupayı kazanıp duble yapabilecek kalibrede. Ancak Türk oyuncu kontenjanı üzerine oturup iki kez düşünmek gerekiyor. Türkiye Ligi'nin eldivenini çıkarıp da rakiplerin elini sıkma inceliğini gösteren yegane kalecisi Cenk bir yana Beşiktaş'ın Türkler'i yabancılarına ayak uydurabildiği ölçüde Siyah-Beyazlılar'ın kaderi netleşecek.

Maç Öncesi Sergen Yalçın

0 yorum


Beşiktaş-Trabzonspor maçı öncesi cuma günü TRT'deki programda konuşan Sergen'in sözleri:

Bu kadro yapısıyla Trabzon'a oynayamazsın mahvederler..

NOT: Koyduk mu?

Dip Not: Keşke sadece futbolcu Sergen olarak kalsaydın akıllarda

Olá Almeida!

0 yorum

Sergen'e bile bütün söylediklerini yedirten gol... Hoşgeldin Almeida!

Lider Olunca Dötün Mü Kalktı ?

0 yorum


Bu maç Trabzonspor'un hazin sonunun, başlangıcı olan maç olmuştur.Avrupa kupasında yoksun, elinde Türkiye Kupası ve ligden başka bir alternatifin de yok.Kupada son maça gelmişsin ve senden çok daha iyi organize olan, senden çok daha iyi ofansif oynayan takıma karşı bazı oyuncularını dinlendiriyorsun..Olacak iş mi?

Lig'in ilk yarısında 14 puan fark attığın takım, her hafta en az 11-12 as oyuncusundan eksik bir şekilde 18 maç tamamlamış.Bildin mi?

Laz olabilirsin, Laz'a canım feda ama kafan bu kadar mı basmıyor? Ezilerek yenilecek ve eleneceksin.4 gün sonra Fenerbahçe ile maç yapacaksın. bunu biliyorsun.4 koca gün.Fenerbahçe'den bu kadar mı korkuyorsun?

Şimdi bu mağlubiyeti ve aynı zamanda elenişini, ''eksik kadro'', ''yedek kadro'', ''a2 takımı'' gibi ezik, rezil ve kendinden tiksindirten bir açıklama ile mi ört bas etmeye çalışıyorsun?Karadenizli adam mert olur. değil mi?

Çıkıp mertçe ,''yenildik kardeşim'', hak ederek elendik, diyen kaç taraftarın var? Yenilgi serisi başlıyor, hazır mısın Trabzon ?

İnsan Mısın Be Q7 ?

0 yorum

Bir de Ortadaki Olmasa

0 yorum

Şeref Bey'den Mektup Var... (Hoşçakalın Gözüm)

1 yorum


O zamanlar İstanbul’da bu kadar insan yoktu. Sokakların adımlarla geçilebildiği ve plaza ne demektir bilinmeyen zamanlardı. Trafik keşmekeşi nedir bilmezdi insanlar. Ülke ardarda gelen savaşların eşiğinden çıkmış ve yeni doğmuş bir bebek gibi emekleme aşamasındaydı. Gündelik hayatı, hobi denen mereti ilk kez tanıyordu insanlar ve futbol maçlarına dahi son derece şık ve güzel geliniyordu.

Hıncal Uluç: ''Schuster Devrimi''

0 yorum


Hıncal Uluç: '' 30 sene sonra yeni bir 'hücum futbolu' anlayışı izliyoruz. Schuster'i alkışlıyorum. Bu, haftanın değil, yılların olayıdır. Beşiktaş'ın devre arasında yaptığı tüm hamleler hücum futboluna yönelik. Schuster'e.

Sabri Reyis

0 yorum


Sabri Sarıoğlu.. 1984 yılında modern futbola tepki olarak doğduğu rivayet edilen insan..

25 Oca 2011

The Gutifather Pankartı

0 yorum

Beşiktaş TV'de Çete Marşı Söylüyor

0 yorum

Boz Baykuşlar: Maç Var Dediler Geldik

0 yorum

İşte Yeni İNÖNÜ STADI

3 yorum






Stadın yenilenmesi yine gündemde.Proje ile ilgili son gelen fotograflar bunlar.Bir degişiklik var mı bilinmiyor ama Muhtemelen benzer bir stad yapılacak(Tabi izin gelirse).

Eski acık sabit kalacak.Diger tribünler Yenilenecek.42000-45000 arası kapasite bekleniyor.Muhtemelen otelde olması bekleniyor içerisinde.Stadın üstü kapanır-acılır olacak.
Stadın etrafı camla kaplanacak.Loca sayısı da 120 ye cıkacak.

Stadın yenilenmesini istemiyorum ama neyse Karar cıktıktan sonra konuşuruz artık!

24 Oca 2011

Fenerbahçe Altyapısına Destek :)

0 yorum

Gücüne Güç Katmaya Geldik Portekizce ve Almanca Video ve MP3

0 yorum

Sözleri Uğraş Polat Şahin ve Özer Özçetin'e, müziği Suavi'ye, düzenlemesi ise Birol Can'a ait olan ve son dönemlerde Beşiktaş taraftarlarının favori bestelerinden olan "Gücüne güç katmaya geldik..." marşının Türkçe'sine Portekizce ve Almanca versiyonlarının da eklendindiği stüdyo kaydı yapıldı.
İlk olarak Cuma akşamı oynanan Beşiktaş - Bucaspor maçında Fiyapı İnönü Stadı'nda çalan marşı:


MP3 olarak indirmek için tıklayınız

Beşiktaşlı Sergen

0 yorum

Sergen Yalçın;

O ki Beşiktaşlı'nın kalbinde çoook ayrı bir yere sahip. Gidene kadar ona duyulan sevgiyle, tüm ligi dolaşıp geri geldiğinde duyulan sevgi hiç değişmedi. Beşiktaş'lı onu hep kalbindeki Siyah Beyaz'ın Beyazının tam ortasında taşıdı.

Kimi isminin geçtiği her yerde isminin başına Beşiktaşlı ibaresini koydu, kimi kendi Beşiktaşlı olduğu için gururlandı Sergen ismini duydukça. Kimi Çocuklarının ismini Sergen koydu sevgisini sığdıramadığından kalbine. Ne kumar sevdası, ne at yarışı sevdası, ne alemlerde boy göstermesi, ne de koca göbeği giremedi Beşiktaş taraftarıyla Sergen sevgisi arasına. Sergenin her lafı geçtiğinde muhabbetlerde Beşiktaşlı böbürlendi içinden geçirdi Sergen değil Beşiktaşlı Sergen diye.

Taaa ki Sergen günün birinde TV kanalında yorumculuk yapmaya başlayana kadar. Önce herkes umutlandı yıllar sonra gerçek bir Beşiktaşlı önemli bi kanalda yorumculuk yapacaktı. Belkide diğerlerinin aksine Beşiktaş'ı Beşiktaş'ımızı koruyan kollayan gereksiz yorumculara dur diyen adam olacaktı. Hepimiz bunu istedik; Artık yeterdi Beşiktaş'ımıza uzanan diller, biraz da olsa içeri itilmeliydiler. İstedik ama istediğimizle kaldık. Tabiri caizse hevesimiz kursağımızda kaldı! En sevimsiz yorumculardan bile daha gereksiz yorum yapıyordu çok sevdiğimiz Sergen'imiz. Şaşırmıştık şaşkın şaşkın baktık birbirimize, ne diyor bu adam dedik birbirimize forumlarda, Sergen'in amacı nedir diye sordu herkes. Cevap tıssss; kimse anlam veremedi.

Sergenin futbolcu olduğu yıllarda yorumcular yapıcı eleştiriler yaptığındanmı, yoksa teknoloji ile yayılan bilginin bu kadar fazla olmamasındanmı bilmiyorum ama o zaman kimseye batmıyordu yorumcuların söyledikleri. Şimdi yolda gördüğün futbol oynayan çocuğa bir sorun, taktik, sistem diye anlatsın size A'dan Z'ye. Yani diyeceğim şudurki TV deki yorumcuların her Beşiktaş maçından sonra Defans şöyle hatalı böyle açık veriyor demesine gerek yok bunun hepimiz farkındayız. Yanlış anlaşılmasın bizim Sergen'den isteğimiz bizi pofpoflaması değil. Sadece herkesin gördüğünü söylemesidir. Beşiktaş taraftarının TV deki yüzü olmasıdır. Köstek değil yapıcı eleştirilerileri ile Destek olmasıdır. Gururunu, kıskançlığını bir yere bırakıp eğer içinde Beşiktaş sevgisi varsa bunu göstermesidir.

Sergen gönlünümüzdeki SiyahlaBeyazın ortasına kadar kaymıştır Siyahına kaymak yada Beyazına geri dönmek kendi elindedir.

S. Mesut DURMAZ mesut@mesutdurmaz.com

Bu Haftaki Maç Tahminlerim

0 yorum


Beşiktaş - Trabzonspor (üst)
Fenerbahçe - Trabzonspor (üst)
Bursa - Galatasaray (alt)
Büyükşehir Bld. - Beşiktaş (2)
Liverpool - Stoke City (1)
Arsenal - Everton (üst)
Sunderland - Chelsea (2 handikap)
Birmingham - Manchester City (2 handikap)
Hercules - Barcelona (2 handikap)
Osasuna - Real Madrid (tek farklı madrid galibiyeti)
Lazio - Fiorentina (üst)
Inter - Palermo (0)
Juventus - Udinese (üst)

Arapça Futbol Terimleri

0 yorum


Vaziyyet-ül velvele ve isgal-i cemaatiyye : Seyircinin sahayi isgali

Krampon-ül bela-i seytan : iyi futbolcu (rakip takimdan)

Krampon-ül kabiliyye-i maasallah : iyi futbolcu (bizim takimdan)

Mühendis-i kürre-i hümayun : Teknik direktör

Gaflet-ü dalaletiye : Kendi kalesine atilan gol

Hiyanet-ül vatan-fir kayme : Şike

Hakimiyyet-ül kürre : Top kontrolü

Krampon-ül deccal-uryan-ül kayb-i kürre : Futbolcunun topu kaybetmesi

Serdar-i kuvva-ül kürre : Takim kaptani

Guti Haz.ve Sonrası

0 yorum

Beşiktaş'ın bir Sergen'i vardı zamanında. alıp başını gitti.O kadar çok seviyordu ki onu taraftar, gitmiş olmasından sonra hatta diğer 3 büyüklere gitmiş bile olmasına rağmen onu kalbinden atmadı, dilinden düşürmedi taraftar. Takım ne zaman kötüye gitse, Sergen olsa böyle olmazdı dedi.Ne zaman kritik bir zamanda kaleye yakın bir yerden serbest vuruş kullanacak olsa takım, Sergen olacaktı ki dedi taraftar, sonra yıllar geçti ve Sergen geldi. Sergen geldi, Sergen oynadı, oynattı ve en sonunda Sergen attı şampiyonluk geldi.

Şimdide Guti var. ama öyle bir var ki daha yarım sezon oynamışken, hem oyunun kalitesini, hem takımın prestijini, hem de rakiplerin gözünde ve dünya futbolunda saygınlığını artırdı takımın. Bunların hepsine ilaveten, taraftarın sevgilisi oldu, taraftara aşık oldu. Hepsini yarım sezonda yaptı. yaptıkları yapacaklarının da teminatı oldu Bunu herkes biliyor ve herkes o gözle bakıp, o yürekle seviyor Guti'yi.
ama Guti gidecek. bu günün birinde olduğunda, Sergen için ah vah çekip keşke olsaydı diyen taraftar, Guti için neler neler hissedecek, nasıl hayıflanacak. Hatta şimdiden, yani Guti hala top oynuyorken, beşiktaş'ı yönetirken bile, daha önce gelseydi, gelebilseydi keşke dedirtiyor taraftara.

Guti ,Beşiktaş tarihinde yapılan yabancı transferlerin en büyüğü, en gözdesi, en farklısı, en yararlısıdır. bu adamın transferi beşiktaş'ın gudik transfer politikasının da sonudur. Beşiktaş'ın yeni transfer politikasında lider Guti'dir, genel başkan o'dur.

Gittiğinde öyle bir boşluk bırakacak ki..bu boşluğu doldurmaya yetecek bir yetenek gelinceye kadar, ah Guti vah Guti demekten alıkoyamayacak taraftar kendini. tek ümidimiz var, o da Guti'nin yetiştirebileceği genç bir yetenek. Eh bu da, Guti'den birşeyler öğrenmek isteyen birisi varsa olabilecek bir şey. Yoksa, öğrenmek istemeyene kim ne öğretebilir ki. Umarım takımdaki genç yeteneklerden bu düşünceye sahip birileri vardır. Umarım Necip onlardan biridir

23 Oca 2011

AŞKIMIZIN BEMBEYAZ KALMASI UĞRUNA;HEPİMİZ SİYAHIZ ULAN!

0 yorum


Herşey hızla tüketildi, bitirildi ve bitirilmekte. Sevgiler ehlileştirilip yöneldiği hedefler sahteleştirilmekte. Takımını seven taraftar bile evinde kedi köpek besleyen hayvanseverler kadar demode ve çevre için rahatsızlık verici kabul edilmeye başlandı. Onlara sevdalarının birebir çakmaları sunulmakta ki sevgilerde o yöne evrilsin, kimseciklere bir zararı dokunmadan akıllı uslu sevmelerini icra edip ceplerindekileri sökülsün. Çünkü çakma sevda objeleri son model ileri teknoloji endüstriyel ürünler olduklarından masrafları ve maliyetleri de yüksek oluyor haliyle.

Bütün bunlar tezgahlanıp ince ince kurgulanırken, pireler berber ve develer tellal kadrosunda sanatlarını şevkle icra etmektelerken, birileri çıkıveriyor ortaya gündoğdu diyerek, orijinal sevdalarıyla; bayrak açıp yürüyor, bağırıyorlar, dövüşüyorlar…

Diyorlar ki; Alın kupalarınızı başınıza çalın.
Diyorlar ki; Hak, adalet, müsavat (eşitlik)…
Diyorlar ki; Şerefli ikincilik…
Diyorlar ki; Hakkımız… Şerefimiz…
Diyorlar ki; Siz o yandaysanız biz bu yandayız…
Diyorlar ki; Son barikati geçemeyeceksiniz…
Ve diyorlar ki; Alın son model oyuncaklarınızı, borazanlarınızı… Alın köpeklerinizi, bekçilerinizi, büyüklerinizi, küçüklerinizi… Şifreye, kilide vurun sevgilerinizi… Defolun gidin ulan…

Biz; Aşkımızın bembeyaz kalması uğruna Hepimiz siyahız ulan…
ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZ Kİ…
Ayırabilir mi!

HALKIN TAKIMI

Ergin Ataman'lı Beşiktaş CT

1 yorum

Saçma bir şekilde Efes'e yenildiğimizde bile anlamıştık bu takımın aslında kötü olmadığını zamanla çok daha iyi yerlerde olacağını. Bugün sahada yavaş yavaş oyun sistemi oturan ve birkaç hafta içinde de Fenerbahçe ile kapışacak seviyeye gelebilecek bir Beşiktaş vardı. Ergin Ataman'a ne kadar teşekkür etsek azdır. Hiçbir Galatasaraylı Beşiktaşlıların kalbinde böyle bir yer edinemezdi herhalde. Şimdiden taraftarlar final oynarız diye düşünüyor. İnanalım, neden olmasın.


Ancelotti

0 yorum

Nereye oturduğuna dikkat etmeli... :))

İlginç Benzerlik

1 yorum

Guti Hernandez'in Zaferi

0 yorum


Resme tıklayarak büyütebilirsiniz

Anlayamaz Kimse Bu Aşkı

0 yorum


Beşiktaşımızın 5. golünden sonra saha kenarında İsmail Köybaşı'nın tedavisini yapan ''Sağlık Ekibi''nin herşeyi bırakıp gole sevindiği an...

Geniş Aile Dizisindeki Tabata Muhabbeti - Video

0 yorum


 Olum Yoksa Tabata'yı Sen Mi Aldırdın ?

22 Oca 2011

HALKIN TAKIMI: Islıklı Aslantepe Protestosu hakkında

0 yorum


Yürüyüş güzel, dayanışma güzel ama ortada bir sorun var. Konuya kıyısından köşesinden bulaşan herkesin ağzında bir AKP protestosudur gidiyor ki sakatlık tam da burada. Meseleyi bu şekilde ortaya koyarsanız hayatında futbol topunu yakından görmemiş tüm AKP karşıtı köşe yazarlarını dahi yanınızda buluverirsiniz ki toprağın nemi kaybolduğu zaman derinlere kaçan solucanlar gibidir bu tipler. Yarın AKP ile ilgisi olmayan bir sıkıntıda hukuk adına arasanız dahi ilaç için bunların tekini bile bulamazsınız; hatta size holigan, serseri, çapulcu diye ilk saldıranlar da bunlar olursa şaşırmayın.

Stadyumda tepki koyanların meramı AKP ye karşı ya da Tayyip'e karşı bir tavır koymak mıdır yoksa başka motivasyonları da var mıdır bilemiyorum ama Halkın Takımı felsefesi meseleye bu denli dar yaklaşmaz. AKP ve hükümeti sıradan bir yürütme organıdır; hem de kelimenin en geniş anlamıyla YÜRÜTME...

Bu olayda da ortada açık bir yürütme ve evsahibini bastıran bir yüzsüzlük söz konusudur. 2 milyarlık bir rant kapısına yani koskoca kaza el konulmuş karşılığında 300-400 milyonluk (600 rakamı bir yalandır) süslü bir tavuk müsveddesi verilip karşılığında minnet beklenmektedir taraftardan. Bu yüzsüzlüğe yol açan cesareti ise bunlara veren sevgilisiyle rahat rahat maça gidemediğinden, kapıdaki köfteciden, kıçının üşümesinden, çişini rahat yapamamaktan şikayet eden taraftarın bizatihi ta kendisidir. Bu taleplerin çözümünü öz değerlerini ona buna ihale ederek sağlayanlara ses çıkarmazsan özgür sokak köpeğiyle zincire vurulmuş, süslü tasması boynunda besili bahçe köpeği olmak arasında tercih şansın bile kalmaz. (Buradaki teşbihe kafayı takanlara sözüm yok.)

Bizim Galatasaray taraftarına verdiğimiz desteğin arkasında; gerçek taraftarı bertaraf ederek tribünlerden uzaklaştırmaya, yerine semiz ve arındırılmış futbol müşterisini yerleştirme amacını güden endüstriyel futbol sermayesine olan karşıtlığımız yatmaktadır, onun sopalarına ve yürütme organlarına muhalefet değil. Meseleyi AKP karşıtlığına indirgemek bizler için hedef küçültmek olur. Bugün AKP, yarın CHP, öbür gün bilmemne P olur ama ardındaki asıl güç hep aynı kalır. AKP hükümeti ve onun Başbakanı bu işten hallice bir komisyon karşılığı icraat ederek sebeplenen basit bir aracıdan başka bir şey değildir. Tali (ikincil) çelişkileri güneşe çıkarıp temel çelişkiyi görmezden gelmek ya da hiç görmemek baltayı odunun beline değil taşa vurmak olur, olan da önümüze atılan takoza değil elimizdeki baltaya olur.

HAKAN KİREZCİ
HALKIN TAKIMI DERGİ EDİTÖRÜ

Untitled Beşiktaş Project

0 yorum

"Gelemem kuzenimle cuma akşamı maç izlicem." dedim. "İyi o zaman 29 yaşına gelince de kuzeninle maç izlersin." dedi bir arkadaş.


Maç günüydü, eve geldim abim Guti formasını giymişti benden önce. Onu takiben ben de Quaresma formamı giydim yeni kadroya sahip olan Beşiktaş'ın ilk maçının heyecanı ile. Ardından kuzenim de geldi maç öncesi yorumlar başladı. Bir yanım korkuyor bir yanım da çok rahattı. Yani içimden bir ses "hepsi sakatlancak" diğer bir ses ise "rahat ol ya zor geçse de maç 2-1 3-2 alırız" diyordu. Maçın başlaması ile karakartalların kanatlarını açıp havalandığını gördüm. Ali Ece yazmıştı birkaç gün önce Beşiktaş Karakartal lakabını zaten bir Fenerbahçe maçı öncesi üstüste yaptığı kanat akınları ile almıştı. Bu maçta öyle bir maç olacaktı. Zaten ilk kornerden gelen ilk gol, Q7'nin trivela ortası ile takımın Almanları kadar çalışkan Nobre'nin kafa şutunda top ağlara gidecekken yapılan penaltıdan gelen 2. gol ve İsmail'in yine ceza sahası içinde sıfıra inip yaptığı ortadan da bir gol gelince anladım ki bu maç öyle bir maç. İzlerken yorulduğumu bile hissettirdi Beşiktaş bana. Bir ara şımarıp gol atmaktan sıkıldım ve o ana kadar yapılan yorumları okudum. Herkes 17de 17yi ya da Barcelona gibi Beşiktaş'ı konuşuyordu. Ama şimdi iyice düşünüp zafer sarhoşluğunu ve şımarıklığı üstümüzden atıp ciddi bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. Bu takım ne Barcelona ne de Real Madrid. Evet belki bugün Güntekin Onay'ın dediği gibi Liverpool'dan daha iyi bir takım. Şunu unutmamak gerekir ki Barcelona bile 17de 17 yapamadı. Hayalleri bir kenara bırakalım onlara bağlanmayalım sadece futbolun güzelliğini çirkin Türkiye Liginde gözler önüne seren tek takım Beşiktaş'ı karşılıksız sevgi ile izleyelim. 17de 10 yapsa bile gelecekteki Beşiktaş'ın henüz tam oturmamış hali bu takım.

Ve en son olarak, evet ben 29 yaşımda da içinde kimin Beşiktaş aşkı ölmemiş ise onla maç izlerim. 29 da değil o günleri görebilirsem 69 79 89 99 yaşımda da aynı heyecanla izlerim çünkü Beşiktaş benim çocukluk aşkım, hala kimseye aşık olamayacak kadar aşığım.




Besiktas 5-1 Bucaspor [HQ]

0 yorum

21 Oca 2011

Beşiktaş: 5 - Bucaspor: 1

0 yorum

20 Oca 2011

Tuğrul Yenidoğan ???

0 yorum


Zamanında "Ben Yıldırım Demirören'in BJK'sini tutmuyorum" ''Aziz Yıldırım'ın fanatiğiyim'' şeklinde açıklamalar yapan Tuğrul Yenidoğan bugün yayın hayatına başlayan BJK TV'nin başında bulunan isim olmasını protesto ediyorum.

Bu görev için taraftarın gönlünde yatan isim Erdem Abimizin BJK TV ile ilgili yazdığı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Bu konuyla ilgili beğenerek okuduğum bir yazıya da buradan ulaşabilirsiniz.


Özlettin bize KARAKARTAL FORUM'u ERDEM ABİ

BJK TV'den İsteklerimiz

0 yorum

İkinci açılışı sebebi ile mutluluk yaşamama vesile kanalımız, şimdi bu kanalı kim idare edecek ne olacak bunu yönetim bilir lakin bir taraftar olarak isteklerim var;

1-Madem Digitürk bünyesindeyiz artık fi tarihindeki maçlar değil bu sezon dahil diğer sezondaki maçlarda tekraren yayınlansın.

2-Marka değeri tavan yapmış kulübümüz geniş bir reklam ağı kurmalı ve bu işten ciddi gelirler elde etmelidir, avea, turkcell, vodafone, koç, sabancı, zorlu, demirören, çukurova grubu, doğan grubu ile anlaşmalar yapılmalıdır.

3-Nevzat Demir tesislerinden haftada en az 1 gün yayınlar olmalıdır.

4-Beşiktaş'ın yıldızlarının belli bir konsept dahilinde sık sık ekrana çıkarılması gerekmektedir.

5-Semtten ve İstanbul'un belli bölgelerinden taraftarla programlar yapılmalıdır.

6-Gündemi ve günceli takip eden açık oturumlarla gençlere her daim söz hakkı verilmelidir.

7- Kulübün duayen isimleri ve eski futbolcularımız her zaman kanalımızda söz hakkı bulmalı mümkünse programlar yapmalıdırlar.

8-Eski dargınlıklar unutulmalı BJK TV nin ilk kadrosundaki deneyimli isimlerde bu yeni yapıya dahil edilmelidirler.

9-Beşiktaş'ın sorunlarının üzerine her daim kanal kullanılarak gidilmeli büyük camianın kamuoyu hep dinamik tutulmalıdır.

bu isteklerin hiç biri zor ya da çaba sarfedilmesi halinde gerçekleştirilemeyecek hususlar değil dileriz kulak verecek birileri çıkar.

alıntı

19 Oca 2011

İnciSözlük'te Döt Olmuş Bir Renkli Taraftar

0 yorum