Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

6 Tem 2010

Ahtapot İspanya Dedi

0 yorum


Ahtapot, akvaryumun içine konulan Alman ve İspanyol bayraklı, içi yiyecek dolu iki kutu arasında tercihini yaparak, İspanyol bayraklı kutuyu kavradı.

Falcı ahtapot, 2010 Dünya Kupası boyunca oynanan karşılaşmalarda akvaryumun içine konulan bayraklı kutularda, bugüne kadar her zaman doğru tercihi yaptı.

Almanya’nın tek tesellisi, ahtapotun, bugüne kadar sadece 2008 yılında düzenlenen ve İspanya’nın Almanya’yı yendiği Avrupa Şampiyonası finalinde yanlış tercih yapmış olması.

5 Tem 2010

Takım Arkadaşlarının Gözünden Q7

0 yorum

Beşiktaşlı futbolcular Portekizli starın N.Bakü maçındaki performansını överken Toraman, “Bugüne kadar adı sanı duyulmamış yabancıları sırtımızda taşımışız. Quaresma’yı görünce acı gerçeği anladım” dedi.

Büyük beklentilerle başladığı yeni sezondaki ilk hazırlık maçında Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş’ta gözler flaş transfer Quaresma’nın üzerindeydi. Teknik direktör Bernd Schuster ile birlikte Beşiktaş’taki siftahını Avusturya kampında Azeri takımına karşı yapan Portekizli star ilk 11’de başladığı maçta tek devre sahada kalsa da klas hareketleriyle farkını gösterdi.

45 dakika içinde hem sol hem de sağ kanatta görev yapan Quaresma, zaman zaman yaptığı artistik hareketlerle seyirciyi coştururken, tam formuna ulaştığında siyah beyazlı takıma büyük katkılar sağlayacağını gösterdi.

Onunla birlikte ilk kez oynayan takım arkadaşları Quaresma’yı överken, en ilginç açıklama İbrahim Toraman’dan geldi: “Biz bugüne kadar adı sanı duyulmamış yabancıları sırtımızda taşımışız. Ben böyle bir oyuncu beklemiyordum.”

QUARESMA İÇİN NE DEDİLER?

Yeteneği Allah vergisi

İBRAHİM ÜZÜLMEZ: Dünya’da nesli tükenmekte olan futbolculardan. Allah vergisi olağanüstü bir yeteneği var. Büyük bir marka. Önemli olan takıma katkısı. İdmanlarda çok iyi çalışıyor. Lig başlayınca çok daha iyi olacağına inanıyorum.

Enerji dağıtıyor

HAKAN ARIKAN; Türkiye’ye gelen en üst düzey yabancı. Hepimize enerji veriyor. Quaresma özellikleriyle çok farklı.

Q’yu atın Karizma

NİHAT KAHVECİ: İsminin baş harfindeki Q’yu atın, tek kelimeyle Karizma. Onunla oynamak büyük keyif verecek.

Herkes onu çok sevecek

RÜŞTÜ REÇBER: Barcelona’da beraberdik. İnsanlığı ve futbolculuğu üst düzeyde. Sadece Beşiktaş taraftarları değil Türkiye’de her kesimin sevgisini kazanacak. Klas hareketleriyle herkesi büyüleyecek.

Topu alınca golü düşünüyor

ERNST: Quaresma ismiyle rakipler üzerinde etkili olacak. Topu ayağına aldığında gol atmayı veya attırmayı düşünüyor. Direkt rakip kaleye yöneliyor.

Her tarafıyla yıldız

SIVOK: Yıldız oyuncu özelliklerinin hepsine sahip. O kadar üst düzey takımda kolay kolay kimseye forma vermezler. Oynayana da, izleyene de keyif veriyor.

Gözümü ondan alamıyorum

İSMAİL KÖYBAŞI: Her hareketinden ders çıkarıyorum. Gözümü ondan alamıyorum.

Böylesini beklemiyordum

İBRAHİM TORAMAN: Öncelikle çok uyumlu. Biz bugüne kadar neler gördük. Antrenmanlarda hiç kapris yapmıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir oyuncu beklemiyordum. Türkiye’ye böyle isimler transfer edilmeli. Bugüne kadar adı sanı duyulmamış yabancıları yıllarca sırtımızda taşımışız. Quaresma’yı görünce acı gerçeği anladım.

Havamızı değiştirdi

ERHAN GÜVEN: Türk futbolcusu kendine özgüven sağladığında büyük işler başarır. Ama takımda Quaresma gibi oyuncu olduğunda futbol dünyasında büyük değişim olur.

4 Tem 2010

Ruhun Şad Olsun Güzel İnsan

0 yorum


Beşiktaşlılığyla bilinen Barış Akarsu Bodrum’da trafik kazası geçirmiş ve 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra aramızdan ayrılmıştı. O, aramızadan ayrılalı tam 3 yıl oldu.

Beşiktaşlı taraftarların büyük hayranı olduğu isimlerdendi Barış Akarsu. Onun ölümünün ardından sadece Beşiktaş taraftarı değil bütün Türkiye göz yaşlarına boğulmuştu. Şimdi aramızdan ayrılmasının 3 yılı ve biz onu hala kalbimizde yaşatıyoruz. Barış Akarsu’yu Saygılarımızla ve Rahmetlerimizle anıyoruz…

3 Tem 2010

Vuvuzelaya Farklı Bir Bakış

0 yorum


Keşke herkes şu çocuk gibi yapsa.Belki böyle çekilir vuvuzela

Peki bu vuvuzela tam olarak nedir?

Vuvuzela bazen lepatata diye bazen de Güney Afrika Zurnası diye adlandırılan, Güney Afrika yöresine ait üflemeli bir çalgı, 61 cm boyunda ve 100 gram ağırlığındadır. Herhangi bir tuş veya tonlama deliği fonksiyonuna sahip olmayıp, sadece üfleyen kişinin ritmine bağlı olarak ses çıkarır.
Güçlü bir ciğer ve üfleme yeteneği isteyen Vuvuzela'nın çıkardığı ses sis düdüğü ya da fil sesine benzerdir. Sinek ve arı vızıltısına benzetenler de olmuştur. Vuvuzela toplu olarak çalındığında çıkarmış olduğu ses yaklaşık olarak 135 desibeldir.
Güney Afrika Kültüründeki Yeri

Vuvuzela, adını Zulu dilindeki Vuvu sözcüğünden alıyor. Vuvu sözcüğü, Türkçe'de gürültü anlamına geliyor. Güney Afrikalıların anlattıklarına göre Kudu adı verilen bir antilop çeşidinden yapılmakta olup(günümüzdeki modelleri plastikten üretiliyor) yüzyıllardır Afrika kabilelerin haberleşmesinde kullanılıyordu. Günümüzde ise Vuvuzela, Güney Afrika futbol kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.
Vuvuzela ve Futbol

Vuvuzela, çoğunlukla Güney Afrika'da ki futbol maçlarında çalınan bir çalgıdır. 2009 FIFA Konfederasyon Kupasında futbolcuların yüksek sesten rahatsız olması nedeniyle yasaklanmıştır. Güney Afrika'da düzenlenen 2010 FIFA Dünya Kupasında ise uzun tartışmaların neticesinde FIFA Başkanı ve Güney Afrikalı yetkililerin baskısının etkisiyle serbest bırakılmıştır. Dünya kupası maçlarında binlerce Vuvuzela doksan dakika hiç durmadan çalmaktadır.
1970'li yıllardan itibaren başta Meksika olmak üzere Futbol maçlarında trampet çalmaktaydı ve bu anlayış dünyaya yayılıyordu. 1990'dan itibaren ise Vuvuzela, dünyada adını duyurmaya, trampetin yerini almaya ve başta Güney Afrika olmak üzere Futbol maçlarında çalınmaya başlandı. 2009 yılında Güney Afrika'nın Konfederasyon Kupasına ev sahipliği yapması sayesinde Vuvuzela, tüm dünyada daha geniş kitleler tarafından tanındı. Bu tarihten itibaren Vuvuzela büyük bir çılgınlık halini aldı ve tüm dünyada maçlarda çalınır hale geldi. 2010 Dünya Kupasının ise şimdiden bir parçası haline gelmiştir.
İnsan Sağlığına Etkileri

Vuvuzela'nın insan sağlığına bazı zararları tespit edilmiş, bu zararlardan dolayı yer yer yasaklanmıştır. Örneğin Almanya'nın Köln belediyesi Vuvuzela'yı insan sağlığına zararlarından dolayı yasaklamıştır.
İşitme cihazları üreticisi Phonak tarafından yapılan araştırma Vuvuzela'nın insan sağlığına zararlı olduğunu ortaya koymuştur. Uzmanlar 85 desibelin üzerindeki bir sesin kulak sağlığına olumsuz etkiler yapabileceğine dikkat çekiyorlar. Ayrıca 100 desibel seviyesindeki bir sese 15 dakika maruz kalmak, kalıcı işitme sorunlarının oluşması için yeterli. Vuvuzela ise yukarıda belirtildiği gibi 135 desibel ses çıkarır.