Beggining
File
Contact
Subscribe our Feed
Blogger
Beggining
Beggining
Beggining

30 Haz 2010

Vikingur'lu Futbolcular

0 yorum

Beşiktaş’ımız Avrupa Ligi’nde Vikingur ile karşılaşmanın tatlı heyecanını yaşarken, bu eşleşme sayesinde canlı izleme fırsatını yakalayacağımız Vikingur kaptanı Niclas Kristiansson Niclasen, Facebook’unun kapılarını Ekşibeşiktaş’a açtı.

Sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap veren Niclas, Türk futbolunun son yıllardaki gelişimini dikkatle izlediğini belirtti ve ekledi: ‘’ Şu an için Vikingur’dan başka bir takımda oynamam söz konusu değil ancak bir gün gerekli şartları oluşturabilirlerse, Beşiktaş’ta oynamayı düşünebilirim. ''



Ekşibeşiktaş: Tekrar merhaba Niclas. Fazla yazarı olan bir blog olduğumuz için fazla sorumuz oldu, istediğin kadar soruya yanıt verebilirsin, ama ne kadar çok o kadar iyi (gülerek) Tekrardan teşekkür ederiz, bu seni ve takımını tanımak için büyük bir fırsat.

Niclas: Sadece hakkımda saçma bir şey yazmayacağınıza dair söz verin yeter (gülerek)

Ekşibeşiktaş: Bir Türk gazetesinde Beşiktaş’ı tuttuğuna dair bir haber yayınlandı. Türk spor medyasının asparagas sicili kabarık olduğundan teyit etmek istiyoruz. Bu doğru mu ? Kura çekiminden önce Beşiktaş hakkında (kulüp, kadro vs.) bir şeyler biliyor muydun?

Niclas: Türkiye’de tuttuğum takımın Beşiktaş olduğu doğru. Ama daimi tuttuğum takım Barcelona. Futbolla çok ilgilendiğim için Avrupa’nın önemli kulüpleri hakkına çok şey biliyorum. Geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş’ın birçok Şampiyolar Ligi maçını televizyonda izledim, ve taraftarların tutkusu beni inanılmaz etkiledi. Fantastikler!

Ekşibeşiktaş: Yine okuduğumuza göre takımınız yarı-profesyonelmiş, hatta marangozunuz falan varmış.

Niclas: Doğru, takımımız bir işçi grubu, hiç profesyonel oyuncumuz yok. Mesela ben bir bankanın işletme departmanında çalışıyorum. Takım arkadaşlarım marangoz, elektrikçi, öğrenci, balık fabrikasında işçi falan.



Ekşibeşiktaş: Bu durumda futbolun Faroe Adaları’nda diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bir tutku olmadığını varsayarsak, maçlardan önce kendinizi nasıl hissediyorsunuz ? Nasıl motive oluyorsunuz ? Sağlam bir taraftar kitlenizin olduğunu söyleyebilir misin ? Genel olarak Faroe’de futbolcu olmak nasıl bir his ?

Niclas: Futbol buradaki en büyük spor dalı. Ligde 10 kulüp var. Ligin seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu söylemek zor, ama bütün oyuncular neredeyse amatör. Beşiktaş gibi bir kulüple oynamanın hayatımızda bir kere karşımıza çıkacak bir fırsat olduğunu biliyoruz, o yüzden inanılmaz motiveyiz. Elimizden geleni yapıp, kulübümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. (editör notu: Bu dil evrensel demek ki)


Ekşibeşiktaş: Genel olarak Faroe kültürü hakkında neler diyebilirsin ? Yemek, müzik, kadınlar falan nasıl (gülerek) ?

Niclas: Faroe kültürü İskandinavya’nın geri kalanına çok benzer. Danimarka Krallığı’nın bir parçasıyız, ama kendi dilimizi konuşuyoruz ve kendimizi bağımsız bir ülke olarak görüyoruz. Mutfağımız genelde balık ve etten oluşuyor. Kadınlar çok güzel – hemen hepsi sarışın (gülerek)

Ekşibeşiktaş: Faroe Adaları Milli Takımı’nın uluslarası düzeydeki imajı “averaj takımı” olduğu yönünde. Bu sizin için bir motivasyon kaybı oluyor mu ? Sence Faroe Adaları’ndan bir takım, Anorthosis Famagusta’nın yaptığı gibi parlayabilir mi ?

Niclas: Biz ulusumuzla gurur duyuyoruz ve milli takım oyuncularımızda kazanmak – ya da en azından iyi bir skor almak için oynuyorlar. Öyle averajla işimiz olmaz. Faroe Adaları yakın zamanda Avusturya ve Litvanya’yı da mağlup etti zaten. Faroe’de oynamak her zaman için zor, çünkü koşullar Avrupa’nın diğer stadyumlarına göre çok farklı. Faroe’ye gelince ne demek istediğimi anlayacaksınız. (editör notu: Arkadaş biraz milliyetçi çıktı )



Ekşibeşiktaş: Beşiktaş Vikingur maçı futbolun evrenselliğin güzel bir örneği. İki farklı kültürden alakasız insanın sahada ikili mücadeleleye girecek olması inanılmaz. Sosyolojik açından nasıl değerlendirirsin bunu? Hazır bahsi geçmişken, daha önce hiç ŞL seviyesinde bir takımla oynamış mıydın?

Niclas: Dediğiniz doğru, İstanbul’a en büyük kulüplerden biriyle oynamak için gidiyor olmak muhteşem. Faroe’nin nüfusu 48 bin kişi, Gøta ve Leirvik’te 2 bin kişi var. Bu iki durumun farklılığı muazzam.

Ekşibeşiktaş: Avrupa Ligi’nde başarılı olmanın anlamı ne sizin için?

Niclas: Beşiktaş’a karşı şansımızın neredeyse sıfır olduğunun farkındayız. O yüzden gol atarsak ya da evimizde berabere kalırsak çok mutlu olup kendimizi başarılı olmuş sayarız.

Ekşibeşiktaş: Futbol hayatından ilginç bir anını paylaşır mısın?

Niclas: Beşiktaş’la oynayacağımız maçın kariyerimin en parlak anı olacağından eminim. Daha once Avrupa Kupası’nda oynadım, misal Kızılyıldız’a karşı, ama eminim ki bu çok daha zor ve büyük bir maç olacak.

Ekşibeşiktaş: Normalde bütün takım kupa törenine katılır ama resimde sadece sen kupayı tutuyorsun. Takım arkadaşların nerede ?

Niclas: Buradaki kupanın adı "Løgmanssteypið", Løgmaður bizim devlet başkanımız. Takımın geri kalanı benim sağımda bekliyor. Usüle gore, takım kaptanına kupayı vermeden once devlet başkanı kısa bir konuşma yapıyor, şu Youtube linkinden görebilirsin (gülerek)



Ekşibeşiktaş: Beşiktaş taraftarı takımını çılgınca desteklemesi ile biliniyor. 90 dakika boyunca susmadan rakip takımı sindirmeye çalışıyoruz. 30 bin kişi önünde oynamak nasıl bir his olacak, daha once böyle bir tecrüben oldu mu?

Niclas: Böyle bir kalabalık önünde oynamak harika olacak Suni Olsen, milli oyuncumuz, yapmıştı bunu daha once bir tek. Bizim seyircimiz ortalama 400 kişi, o yüzden alıştığımızdan çok farkli bir şey bizi bekliyor olacak. Ama büyük ve hayat boyu unutulmaz bir tecrübe olacağı kesin.

Ekşibeşiktaş: Futbola nasıl ve niye başladın ? Eğer seçme şansın olsa hangi takımda oynardın ?

Niclas: Dediğim gibi futbol Faroe’deki en büyük spor dalı. 6 yaşında başladım ben futbola. Hiç profesyonel futbolcu olma hayalim olmadı – futbol oynuyorum, çünkü oynamayı seviyorum. Umarım ki Beşiktaş maçlarında iyi oynarım da kulüp yönetiminiz bana 1 yıllık profesyonel kontrat önerir.

Ekşibeşiktaş: Vikingur takımının oyun stilini bir ekole benzetirsen bu hangisi olur ? Sahada nasıl bir takım görmeyi beklemeliyiz ?

Niclas: Bizim stilimiz İskoç stiline yakın. Sert oynuyoruz ve güçlü oyuncularımız var. Beşiktaş bizden teknik, taktik ve kondisyon anlamında daha iyi; o yüzden safları sıklaştırıp mücadele edeceğiz. Gol atmanızı engelleyip kontratak ile vurmaya çalışacağız o yüzden.

Ekşibeşiktaş: Premier Ligi 7. bitiren takımın futbolcuları tatil yaparken, siz liginizin şampiyonu olarak daha güçlü bir takıma karşı ön eleme maçı oynuyorsunuz. Bu durumu ve seribaşı sistemini adil buluyor musun ?

Niclas: Evet, bence bazı takımların seribaşı olmaları adilce. Bazı ligler diğerlerinden daha güçlü, ve takım bütçeleri de çok farklı. UEFA’nın uyguladığı model bizim için bir sıkıntı yaratmıyor.

Ekşibeşiktaş: Bir resminde elinde galiba sigara var. Bu hiç sorun oluyor mu ? Bu soruyu soruyoruz çünkü Türkiye’de bir takım kaptanı sigara içse medya onu linç ederdi.

Niclas: Evet, sigara. Resim geçen sene Temmuz ayında çekildi, kupayı kazanmıştık o yüzden kutlamadaydık. Ama ben sigara içmem. Faroe’de istediğimizi yaparız, basın bizimle uğraşmaz. Anlamanız gereken bir şey şu, biz öyle yıldız oyuncu falan değiliz. Beşiktaş gibi bir kulüple oynama lütfu sunulmuş futbol oynayan normal insanlarız sadece.

Ekşibeşiktaş: İş, güç arasında zaman ayırdığın için teşekkürler ve bol şans Niclas.

Niclas: Ben teşekkür ederim, şansa fazlasıyla ihtiyacımız olacak. (gülerek)

* EkşiBeşiktaş özel haberidir, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

20 Haz 2010

Quaresma İnönü'de...

1 yorum

İnönü'de 21.000 kişinin şahit olduğu bir törenle Quaresma resmen Beşiktaşlı oldu. Çok da güzel oldu. Hayırlı olsun hem takımımıza hem yeni oyuncumuza.

Şu an bir kez daha böyle organizasyon olsa gider misin deseler, 1 saniye dahi düşünmem. Halbuki stadda herşeyi yaşadık.Arbede, meşale, sıcak, boğulma tehlikesi vs vs. Herşeye rağmen eğlenceli bir gündü.

Şimdi sıra Quaresma'da... 2 gündür yapılanların karşılığını bekliyoruz...

              

                       






















18 Haz 2010

Rengarenk Boyalı Basına

0 yorum


Quaresma Beşiktaş'ın gündeminde dediler " Beşiktaş sadece posterini alır "
dediniz.

Q7 Beşiktaş'a gelmiyor dediler " Beşiktaş kim Yıldız almak kim" dediniz.

Q7 Beşiktaş'a geldi dediler " 2 senedir oynamayan adamdan yıldız mı olur " dediniz.

Şimdi hepiniz bir görüntü almak için havaalanına gittiniz.

O ZAMAN BİZ DE SİZE DİYORUZ Kİ ''ULAN HİMNE BASIN BUNU DA YAZIN...''

Quaresma Geldi Havaalanı Yandı - Resim ve Video

0 yorum

Beşiktaşımızın yeni transferi Ricardo Querasma, İstanbul'a geldi.Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in özel uçağı ile yaklaşık 1 saatlik gecikmeyle İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen Quaresma'yı, yüzlerce siyah-beyazlı taraftar karşıladı.
Quaresma'nın haavalanında görülmesiyle izdiham yaşanırken, siyah beyazlı taraftarların sevgi gösterileri nedeniyle Portekizli yıldız ve yanındakiler zor anlar yaşadı.Quaresma'nın yüzündeki ifade bu sene olacakları özetler gibiydi.Savulun Q7 geliyor...

Video: http://www.1903tube.com/video/1448/Quaresma_Turkiyede.html
http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=122790071095759&ref=mf
http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=133694626656262&ref=mf

Görüntüler:





















16 Haz 2010

Schuster Vs Rijkaard

0 yorum


Bernd Schuster, Rijkaard'lı Barcelona'ya karşı kurduğu üstünlükle dikkat çekiyor.Schusterli Real Madrid, 2007-2008 sezonunda Barcelona’yla oynadığı iki lig maçından da galibiyetle ayrılarak, ezeli rakiplerine karşı son zaferlerini yaşamışlardı.

Ardından çıkışa geçen Bordo-Mavililer için Schuster’in söylediği, “Barça’yı yenmek artık imkansız” açıklaması, tecrübeli hocanın sonunu hazırlamıştı. Ancak Schuster’in ayrılmasının ardından, tam 6 lig maçında da Barcelona’ya kaybeden Eflatun-Beyazlılar, bir nevi Alman hocayı haklı çıkarmış oldu.

Günümüze geldiğimizde ise Beşiktaş'ın başında Alman hoca Schuster,Galatasaray'ın başında ise Rijkaard bulunuyor.Bakalım bu sefer kim üstünlük kuracak.

15 Haz 2010

Ömer Üründül ve Vuvuzela

0 yorum


2010 Dünya Kupası'ndan nefret etmeme sebep olan 2 unsur var.Bunlar;

1-O üstün futbol bilgisiyle sevgili yorumcu Ömer Üründül

2-Afrikalı izleyicilerin çaldığı ve çalanları gördüğümde onları alıp çalana monte edesim geldiği vuvuzela denilen plastik zurna

Tek çare Fifa'nın vuvuzelayı ,TRT'nin kollektif futbol dahisi Ömer Üründül'ü yasaklaması.

Fenerlilerin Quaresma Sevdası

1 yorum





Ara transfer döneminde Quaresma'nın F.Bahçe ile dedikodusu bile F.Bahçeli taraftarlar kendilerinden geçmişler. Quaresma hakkında taraftarların buluştuğu bir forum sitesinde tam 227 Quaresma başlığı açmışlar. İşte o yazılar:

hero92: Hayali bile güzel ama nerdeee?

aykut: haha bu adamı rüyamızda görürüz

fenerliumut3838: İşte o zaman yakarım bu gezegeni

Burak Kasapoğlu: Quaresma gelirse..neyse neyse hayal kurmayayım

YYüksel: Bu adam gelirse ‚ Bostancı´dan Adalar´a yüzerim.Ya da en azından hipotermi olana kadar kulaç atarım.

-olursa karın üstünde çıplak kayarım

-portekiz liginde tek başına maç alabilecek bir oyuncu iken, diğer liglerde pek boy gösteremedi. ha ama geliyo dersen yavaş yavaş soyunmaya başlarım?

-quaresma gelirse ben almanyadan çıplak koşmaya hazırım

-ben soyundum bekliyorum (koşmak için tabi ki)

-çıplak koşmaya hazırlanınnnnnnn.....

-iddia ediyorum q7 için çıplak koşarım diyen bir milyon kişi bulabilirim

14 Haz 2010

Güvenilir Bir Spor Sitesi : www.MacaDogru.com

1 yorum




Yazılarımın bu bölümünde sizlere bir spor sitesi tanıtacağım.Henüz daha yeni kurulmuş olmasına karşın verdiği haberlerle gündemi belirleyen ve olayları en doğru şekilde aksettiren bir site Maça Doğru.İlker Ezibay tarafından kurulmuş olup Schuster,Quaresma ve daha nice transfer haberini duyuran sitedir.Siteye giriş yapmak isterseniz buraya tıklayın...

Ricardo Quaresma Beşiktaş'ta

0 yorum


1983 doğumlu oyuncu futbola Sporting Lizbon alt yapısında başladı. 2001 yılında A takıma yükselen oyuncu 2003 yılına kadar burada oynadı. Oynadığı 62 maçta 8 gol atabilme başarısı gösterdi. Quaresma'dan en çok sağ kanatta verim alınıyor. Çok hızlı, top hakimiyeti iyi olan güçlü ve teknik bir oyuncu. 2003 yılında Barcelona'ya 6 milyon euro ve Fabio Rochemback karşılığında transfer oldu. En büyük hayallerinde biriydi Barcelona forması giymek ve onu gerçekleştirmişti. Burada ancak 1 sene kalabildi ve 26 maçta 1 gol atabilme başarısı gösterdi. 2004 yılında Barcelona'nın Deco transferinde takas olarak kullanıldı ve Porto yolunu tuttu. Quaresma Porto'da tam 4 sene oynadı. Geldiği ilk senesinde bencil eleştirilerine maruz kalsa da yavaş yavaş takıma uyum sağladı ve kariyerinde tekrar çıkışa geçti. Porto'da kaldığı sürede 3 lig şampiyonluğu, 1 Portekiz kupası ve 2 Portekiz Süper kupası kazandı. 2005 ve 2006 senelerinde Yılın Portekizli Oyuncusu seçildi. Çıktığı 112 maçta 24 gol kaydetti ve tekrardan büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı. 2008 senesinde vatandaşı Mourinho'nun isteğiyle İnter'e transferi gerçekleşti. İnter ile çıktığı ilk maçta gol atsa da gerisini getiremedi ve 2009 senesinde Chelsea'ye kiralandı. O zaman Chelsea'nin başında Luis Felipe Scolari vardı. Orada da başarılı olamayan Quaresma bu sezon tekrar İnter'e geri döndü. Bu onun son şansıydı ve yine kötü bir performans sergiledi. Mourinho'nun Real Madrid'e gitmesiyle onun da İnter'de kalmayacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

Beşiktaş 2,5 aydır uğraştığı transferi bugün bitirdi. 2 hafta önce anlaşılamadığı resmi olarak açıklanmıştı ama özellikle Demirören'in bu transferden vazgeçeceğini pek düşünmüyordum. Taraftarın bu oyuncuyu ne kadar istediğini herkes biliyordu. Çoğu kişi bu transfere ön yargılı davransa da ciddi anlamda Quaresma'nın kendini göstermesi için son şans. Taraftarın itici gücüyle bu sezon İnönü'de iyi performans sergileyecektir. Beşiktaş yıllardır hasret olduğu gerçek kanat oyuncusuna sahip oldu. Schuster'in gelişinde bu transferin gerçekleşmesi çok büyük etken olmuştur. Mustafa Hoca olsaydı bu transfere sıcak bakmaya bilirdim. Quaresma'nın sorunlu bir futbolcu olduğunu biliyoruz ve Mustafa Hoca'nın onu pek dizginleyebileceğini düşünmüyordum. Özellikle bu sezon geçen sezon ki hücumda kısır görüntüden uzak kalabiliriz. Bu transfer ile sezon içinde binlerce kez oynanması gerektiğini söylediğim 4-4-2 taktiğini seneye görebileceğiz. Bu transfer John Carew'den sonra Yıldırım Demirören ve yönetiminin en iyi transferi oldu. Carew gibi karlı satılırsa büyük iş yapıldı demektir. Son olarak bu transfer resmi siteyi çökertmiştir efendim. Hayırlı olur inşallah Beşiktaş için...7 numaralı formayı giyeceğinide ekleyelim.

Not: Bu transferde Beşiktaş taraftarına en doğru haberleri veren Macadogru.com ve Haber1903.com ekibini ayrıca tebrik etmek gerekir...



Q7 Beşiktaş'ın gündeminde dediler " Beşiktaş sadece posterini alır "
dediniz . Q7 Beşiktaş'a gelmiyor dediler " Beşiktaş kim Yıldız
almak kim " dediniz . Q7 Beşiktaş'a geldi dediler " 2 senedir
oynamayan adamdan yıldız mı olur " dediniz . Şimdi hep birlikte
bağırıyoruz . Harbiden BQ7niz ..!

11 Haz 2010

KAÇAN ŞAMPİYONLUK, SINAVDA SORU OLDU!..

0 yorum

Turkcell Süper Lig´de geçen sezon şampiyonluğu son maçta kaçıran Fenerbahçe taraftarlarının psikolojisi, bazı dersanelerce uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) deneme sınavında soru oldu.

Bir yayın evinin, 10-11 Temmuz´da lisans düzeyinde yapılacak KPSS´ye girecek adaylar için hazırladığı ve bazı dersanelerce kullanılan deneme sınav kitapçığında ilginç bir soruya da yer verildi.

Kitapçıkta, Fenerbahçe´nin son maçta Trabzonspor´la berabere kalması sonucu, Beşiktaş´ı yenen Bursaspor´un lig tarihinde dört büyükler dışında ilk kez şampiyonluğa ulaşması sonrası Fenerbahçe taraftarının psikolojisine ilişkin şu soru yer aldı:

´´Uzun ve yorucu bir ligin son maçında şampiyon olabilmesi için yenmesi gereken rakibi Trabzonspor´la berabere kalan, maç sonunda yanlış bir anons nedeniyle kısa bir süre şampiyonluk sevinci yaşayan, ancak şampiyonluğu Beşiktaş´ı yenen Bursaspor´a kaptıran Fenerbahçe taraftarları bu duruma oldukça üzülmüştür. Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının en az Bursaspor taraftarları kadar sevindiğini gören bazı Fenerbahçelilerin, ´Şimdiye kadar 17 kez şampiyon olduk. İlerleyen yıllarda da bu şampiyonluklar devam edecektir. Dört büyükler dışında bir takımın şampiyon olması lige hareket getirir. Aslında şampiyon olamamamız Türkiye´de futbolu olumlu etkiledi´ dediği gözlenmiştir.

Fenerbahçeli taraftarların bu görüşü psikoanalitik yaklaşıma göre hangi savunma mekanizması ile açıklanabilir?´´

Sorunun altında ise ´´Hayal Kurma´´, ´´Yansıtma´´, ´´Bastırma´´, ´´Yer-yön Değiştirme´´ ve ´´Bahane Bulma´´ şıkları yer aldı.

Deneme sınavının cevap anahtarında ise sorunun yanıtının ´´Bahane Bulma´´ olduğu belirtildi. (AA)

www.macadogru.com

7 Haz 2010

Bitmeyecek Sevdan MEZARIMDA BİLE

0 yorum



Cilt kanserinde vefat eden ve "Ölürsem beni İnönü Stadı'na gömün" diyen Berk Öksüz'ün mezarı İnönü Stadı şeklinde tasarlandı.

Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencisi ve ODTÜlü Kartallar grubunun sevilen üyesi Berk Öksüz, yakalandığı cilt kanseri yüzünden geçen yıl yaşamını yitirdi.

Berk Öksüz, hastalığının ilerlediği dönemde yakınlarına Ölürsem beni İnönü Stadına gömün demişti. Berk Öksüzün son arzusu ölümünün birinci yıldönümünde gerçekleştirildi. Berk Öksüz, İnönü Stadı şeklinde tasarlanmış yeni mezarına defnedildi.

Törende arkadaşlarından şu tezahürat yükseldi:

Beşiktaş sana yemin olsun
Bitmeyecek sevdan
Mezarımda bile

4 Haz 2010

Beşiktaş Düşmanı Himne Hakem Video

0 yorum


BKM Mutfak kanayan yaramıza parmak bastı ...Hakemlerin Uzun Zamandır Beşiktaş'a karşı sergiledikleri tavrı skeçlerine konu ettiler.Bu skecin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürler ederiz.

Bütün hakemlere izletilmesi gereken bir video: